Valta vaihtumassa Kokkolan radiolaineilla

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvoston toimilupapäätös muuttaa Keski-Pohjanmaan paikallisradiotaajuuksien omistajaa. Kokkolassa, Kaustisella, Pietarsaaressa ja Kannuksessa toimiva Radio 967 ei saanut uutta lupaa vuosiksi 2012-2019, vaan taajuudet myönnettiin Pohjanmaan Puhelin Oy:n tytäryhtiö Riofori Oy:lle. Riofori aikoo aloittaa 25-50-vuotiaille suunnatun paikallisradion.

Torstaina tehty lupapäätös tuo Iskelmän takaisin pitkäaikaisella luvalla Meri-Lapin alueelle. Toimiluvan taajuudelle 95,0 MHz sai Kaimax Media Oy, joka operoi Iskelmä Oulua Pohjois-Pohjanmaalla. Iskelmä menetti kuuluvuuden Kemin seudulla viisi vuotta sitten, jolloin taajuus myönnettiin toiselle toimijalle. Iskelmä on lähettänyt Meri-Lapissa kahdella taajuudella 50 watin teknisillä tilapäisluvilla parin vuoden ajan.

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla kuuluva Radio Vaasa sai pysyvän lisätaajuuden Vaasan keskustaan. Alun perin liikenne- ja viestintäministeriö asetti Vaasaan haettavaksi kaksi taajuuskokonaisuutta, jotka tuoreessa lupapäätöksessä yhdistettiin yhteen nippuun.

Alajärveltä lähettävä Järviradio sai pitää nykyiset taajuutensa Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Uusina taajuuksina aseman lähetysverkkoon liittyvät ensi vuoden alussa Alajärven ja Seinäjoen tilapäistaajuudet 100,0 MHz ja 99,1 MHz.

Myös Iskelmä Rexin Nurmeksen taajuus vakinaistettiin. Rex on lähettänyt taajuudella 50 watin teholla kolmen kuukauden lupajaksoissa.

Mediamonitori


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Valta vaihtumassa Kokkolan radiolaineilla”

  1. Radio 967 olikin surkea kanava. Saa mennä. Toivottavasti Riofori pääsisi laajenemaan myös Ylivieskaan. Radio kanavan nimeksi tulee varmaan Radio Botnia. Tosin voisivat ottaa nimeksi Radio Lakeuden. Siinä olisi enemmän potkua ja nostalgiaa.