Taajuusruletti pyörii Helsingin seudulla

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvoston myöntämät niin sanottujen kaupunkiverkkojen toimiluvat menivät Radio Nostalgialle ja Bassoradiolle. Paikallisradio SUN sai mahdollisuuden laajentua Helsinkiin. Koska Basso sai ensisijaisena hakemansa kaupunkinipun, päätyy Basson tällä hetkellä käytössä oleva 102,8 MHz uuden SUN Helsingin taajuudeksi. Uusi paikallisradio luottaa Pirkanmaalta tuttuun musiikkirotaatioon.

– SUN Helsingin toimintaa aletaan rakentaa pikkuhiljaa. Musiikkilinja noudattaa pitkälti Pirkanmaan SUNin linjaa, mutta toimitettu puhesisältö korostaa aseman itsenäisyyttä, lupaa Helsinkiin toimiluvan saaneen JPC Studiot Oy:n varatoimitusjohtaja Otto Linna.

Bassoradio aloitti toimintansa netissä jo vuonna 2004. Asemalle myönnettiin paikallinen toimilupa, josta lähtien sitä on voinut kuunnella Helsingissä taajuudella 102,8 MHz.

Radio Nostalgia aloitti lähetykset 11. helmikuuta ja sitä voi kuunnella tämän vuoden loppuun asti taajuudelta 99,4 MHz.

Vuoden 2012 alusta lähtien Bassoa voi kuunnella seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki (103,1), Jyväskylä (99,7), Oulu (105,4), Tampere (103,1), Turku (101,9).

Radio Nostalgia on vuoden 2012 alusta lähtien kuunneltavissa seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki (105,5), Oulu (94,3), Tampere (92,7) ja Turku (93,8). Kaikki taajuustiedot ovat vielä tässä vaiheessa alustavia ja niihin voi tulla muutoksia.

Mediamonitori