Anvian teräväpiirtokokeilut laajenevat

kirjoittanut

kategoriassa

Anvia-logoAntenniverkon teräväpiirtolähetyksiä aloittava Anvia TV laajentaa testilähetyksiä tammikuussa Lahteen, Eurajoelle, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun ja Turkuun. Testilähetyksillä valmistaudutaan helmikuussa käynnistyviin varsinaisiin teräväpiirto- eli HD-lähetyksiin. Testilähetyksiä on lähetetty viime marraskuusta lähtien pääkaupunkiseudulla. Kokeiluja lähetetään aluksi vaiheittain, ensimmäisenä testipäivänä lähetyksiä lähetetään kello 9.00-15.00, toisena testipäivänä kello 9.00-18.00 ja kolmantena päivänä kello 9.00-21.00. Neljännestä testipäivästä lähtien lähetykset ovat ympärivuorokautisia.

Valtioneuvosto myönsi keväällä 2010 Anvialle kaksi verkkotoimilupaa televisiotoimintaan. Molemmat toimiluvat ovat voimassa vuoden 2016 loppuun. Kanavanipun F toimilupa on valtakunnallinen ja kanavanippu HD3:n näkyvyysalue on eteläinen Suomi. Kummassakin kanavanipussa voidaan lähettää sekä teräväpiirto- että nykyisiä standardilähetyksiä. Verkkotoimiluvat edellyttävät, että lähetyksissä käytetään uutta DVB-T2-standardia ja MPEG4-pakkaustekniikkaa.

Anvia lähettää UHF-kanavilla verkko-operaattori Digitan tv-asemilta. Kuluttajan ei tarvitse suunnata tv-antennia uudelleen, vaan nykyinen UHF-antenni riittää HD-lähetyksen vastaanottamiseen. Vastaanottoon vaaditaan kuitenkin uuden T2-vastaanottimen hankkimista.

Asemakohtaiset testilähetysten aloituspäivämäärät ovat seuraavat: 18. tammikuuta Lahti (kanava 48) ja Eurajoki (36), 20. tammikuuta Tampere (53), 24. tammikuuta Jyväskylä (35) ja Oulu (33) sekä 26.-27. tammikuuta Turku (49).

Mediamonitori