RadioMedia: Kaupallisten radioiden toimintaedellytykset turvattava

kirjoittanut

kategoriassa

RadioMedia-logoSuomen kaupallisten radioiden edustajat luovuttivat keskiviikkona viestintäministeri Suvi Lindénille julkilausuman, jossa kiinnitettiin huomiota koko toimialan tulevaisuuden kannalta keskeisiin kysymyksiin. Julkilausumassa muistutettiin, että kaupalliset radiot ovat 25 toimintavuotensa aikana saavuttaneet kuulijoidensa suosion. Tämä ei kuitenkaan yksin riitä takaamaan menestystä myös tulevaisuudessa.

– Radiotoiminta Suomessa on viranomaisten säätelemään toimintaa, joten lainsäätäjillä ja valmistelijoilla on keskeinen rooli koko toimialan kannalta, muistuttaa kaupallisten radioiden edunvalvontaliiton RadioMedian puheenjohtaja Antti Pakkala.

Julkilausumassa vaaditaan myös radiotaajuuksien entistä tehokkaampaa hyödyntämistä. Siinä sanotaan muun muassa, että kilpailua eivät saa vääristää epämääräisesti ketjutetut, lyhytaikaiset ja matalatehoiset väliaikaiset luvat. Lausuman mukaan pahimmissa tapauksissa näillä ketjutuksilla voidaan harjoittaa radiotoimintaa jopa vuodesta toiseen ilman asianmukaista toimilupaa.

Ministeri Lindén lupasi, että ministeriö tulee paneutumaan huolella julkilausumassa esille tuotuihin asiohin.

– Päättäjien on turvattava monimuotoinen ja monipuolinen viestintäkenttä ja edistettävä olosuhteita, joissa on tilaa niin pienille kuin suurillekin radioille, Lindén sanoo.

Mediamonitori