Television kanavanumerointia järjestellään uudelleen

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoTelevisiokanavien kanavanumeroinnissa tapahtuu muutoksia tiistaina 11. tammikuuta. Antennivälitteisen tv-verkon maksuttomat kanavat sijoitetaan kanavapaikoille 1-39 ja maksulliset paikoille 40-199. Järjestelyssä maksuttomista kanavista Jim siirtyy kanavapaikalle 9 ja IskelmäTV Harju & Pöntinen paikalle 14. Kanavapaikkanumeroinnin yleisenä periaatteena on helppokäyttöisyys ja suuren yleisön etujen palveleminen.

Muutoksen jälkeen tv-katsojien on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Kanavapaikkanumeroinnin muutos ei vaikuta maksu-tv-tilauksiin, vaan tilatut kanavat näkyvät tilauksen mukaisesti uusilla kanavapaikoilla kanavahaun jälkeen. Ohjeet kanavien viritykseen ja tehdasasetusten palauttamiseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta ja internet-sivulta www.digitv.fi/kanavahaku.

Mediamonitori