Ylen Klassisella runsas joulumusiikkitarjonta

kirjoittanut

kategoriassa

YLE-logoDigitaalinen klassisen musiikin kanava Ylen Klassinen viettää joulua jälleen hyvän musiikin parissa. Joulunajan ohjelmistossa soivat J. S. Bachin, Tshaikovskin, Respighin ja Rimski-Korsakovin sävellykset sekä perinteiset joulusävelmät, -konsertot, urkumusiikki ja vokaaliteokset. Joulun musiikkielämys käynnistyy aattoaamuna Telemannin kantaatilla Hosianna! Dieses soll die Losung sein ja jatkuu muun muassa Georg Friedrich Händelillä ja Charles-Camille Saint-Saënsilla.

Joulupäivän tarjontaan kuuluvat Tshaikovskin Pähkinänsärkijä-baletti sekä joulumusiikkia keskiajan Unkarista. Tapaninpäivänä jälkeisenä yönä joulunajan musiikkikavalkadi päättyy Händelin Messias-oratorioon.

Ylen Klassista voi kuunnella Internetissä osoitteessa www.ylenklassinen.fi ja http://yle.fi/klassinen sekä jokaisen digitelevision ja sovittimen kautta. Ylen Klassiseen kuuluva Yöklassinen soi lisäksi analogisesti YLE Radio 1:n taajuudella.

Kanavan yksityiskohtaiset ohjelmatiedot voi tarkistaa Ylen ohjelmaoppaan pääsivun kautta osoitteesta http://ohjelmat.yle.fi/ylenklassinen/ohjelmatiedot.

Yöklassisen ohjelmatiedot ovat lisäksi Teksti-TV:n sivulta 344.

Mediamonitori