Ylelle siivu teräväpiirtoverkon kapasiteetista

kirjoittanut

kategoriassa

DVB-T2 -logoYleisradio varaa julkisen palvelun televisiotoimintaan kapasiteettia yhden teräväpiirtokanavan lähettämistä varten. Säännöllisten teräväpiirtolähetysten aloittaminen on Ylelle uusi merkittävä palvelu, joka edellyttää ennakkoarviointimenettelyn käynnistämistä. Ennakkoarviointi tehdään nyt ensimmäistä kertaa. Sen avulla selvitetään Ylen merkittävien, uusien palveluiden julkisen palvelun arvo ja niiden vaikutukset markkinoihin.

Menettely noudattaa Euroopan komission linjauksia. Ennakkoarvioinnin valmistelee hallintoneuvoston nimeämä työvaliokunta asiantuntijan avustuksella ja lopullisen päätöksen tekee hallintoneuvosto.

Suunniteltu teräväpiirtokanava koostetaan YLE TV1- ja YLE TV2 -kanavien tarjonnasta. Kanava merkitsee tuotanto- ja lähetysteknisen laadun parantumista. Kyse on lähetys- ja vastanottotekniikan innovaatiosta, ei sisällöllisestä markkinamuutoksesta. Yleisradion teräväpiirtokanava olisi samoin ehdoin kaikkien operaattorien saatavilla. Näin tavoitettaisiin myös laajin peitto eli kaikkien palveluoperaattorien asiakkaat. Asiakkaille kanava olisi maksuton.

Mediamonitori – YLE