Radioalan Hall of Fameen uusia jäseniä

kirjoittanut

kategoriassa

RadioMedia-logoKaupallisen radion edunvalvoja RadioMedia on valinnut uusia jäseniä radioiden kuuluisuuksien galleriaan eli Hall of Fameen. Marraskuun 11. päivä pidettävässä RadioGaalassa palkittavia gallerian uusia jäseniä ovat Matti Kairamo, Alpo Kettunen, Jari Korkki, Jari Niemelä, Ismo Nykänen, Teppo Turkki ja Timo Turunen. Radio Hall of Fameen valitut henkilöt ovat radiotoimialalla ansioituneita vaikuttajia.

Tänä vuonna RadioMedia halusi kunnioittaa niitä ihmisiä, jotka ovat vaikuttaneet etenkin kaupallisen radion alkuaikoihin Suomessa ja olleet saattamassa sitä menestykseen.

– Nimetyt ovat ammattitaidollaan luoneet standardit kaupalliselle radiolle, osa johtajina ja osa toimittajina. Tästä meidän on heitä kiittäminen. Heidän vahva ammattimaisuutensa näkyi business- ja teknologiaälynä sekä laadukkaina sisältöinä, RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller toteaa.

Ismo Nykänen oli mukana perustamassa Radio 957:aa ohjelmapäällikkönä. Radio käynnistettiin parin kuukauden valmisteluilla 15. elokuuta 1985. Jari Niemelä tuli Radio 957:aan heti sen perustamisen jälkeen ja toimi myöhemmin kanavan ohjelmapäällikkönä. Myös Jari Korkki oli vahvasti mukana kanavan toiminnassa ja hänestä tuli myöhemmin Radio 957:n vastaava päätoimittaja. Korkki oli myös käynnistämässä Radio Stadia Nils Tuomisen kanssa vuonna 1996.

Teppo Turkki oli yksi Radio Cityn perustajista ja kanavan alkuaikojen taustavoimista. Turkki ohjasi vappuna 1985 Radio Cityn ensimmäisen lähetyksen, jonka juonsivat Juha Tynkkynen ja Outi Pop.

Timo Turunen toimi kymmenen vuoden ajan myyntitehtävissä Jutel Oy:ssä alueenaan paikallisradiot. Kaupallisen radiotoiminnan alkaessa Jutel rakensi teknisesti merkittävän osan kaupallisista radiokanavista, kuten 27. huhtikuuta 1985 aloittaneen Radio Lakeuden Nivalassa.

Matti Kairimo oli tekemässä selvitystä radiotoiminnan kaupallisista edellytyksistä ja sen jälkeen perustamassa Radio Poria. Alpo Kettunen vaikutti puolestaan Turussa ja oli aloittamassa Auran Aaltojen ensimmäisiä lähetyksiä.

RadioMedia on nimennyt vaikuttajia Radio Hall of Fameen vuodesta 2005. Tähän mennessä on palkittu yhteensä 24 radioalalla toiminutta henkilöä. Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 25 vuotta kaupallisen radiotoiminnan alkamisesta Suomessa.

Mediamonitori – RadioMedia