Radiomainonnalla kasvun alkuvuosi

kirjoittanut

kategoriassa

RadioMedia-logoRadiomainonnan määrä kasvoi alkuvuonna. TNS Gallupin lukujen mukaan radiomainonta kasvoi tämän vuoden kahdella ensimmäisellä neljänneksellä 4,2 prosenttia. Mainossekunteja myytiin yhteensä 23,4 miljoonalla eurolla. Puolen vuoden aikana radiomainonnan paras kuukausi oli kesäkuu, jolloin myynti kasvoi lähes 12 prosenttia. RadioMedian jäsenasemiltaan keräämien liikevaihtotietojen perusteella paikallinen radiomainonta kasvoi heinäkuussa 17,2 prosenttia ja valtakunnallinen 9,6 prosenttia.

Kun heinäkuun myydyt sekunnit lasketaan mukaan puolen vuoden tulokseen, TNS Gallupin luvut osoittavat radiomainonnalle 4,9 prosentin kasvua.

Mediamainonnan luvut perustuvat TNS Gallupin tilastodataan. TNS Gallup mittaa radiomainonnan myytyjä sekunteja. RadioMedian tilastot perustuvat 49 jäsenasemalta kerättyihin liikevaihtotietoihin.

– Valtakunnallinen radiomainonta on tänä ja viime vuonna vauhdittanut toimialan kasvua. Se on ollut meidän veturimme. Nyt kuitenkin myös paikallisella radiomainonnalla on ollut poikkeuksellisen hyvä kuukausi, RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller toteaa.

Mediamonitori