Pääkaupunkiseudun paikallisradioluvalla neljä hakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintäministeriö -logoJärviradio Oy, NRJ Finland Oy, Sanoma News Oy ja SBS Finland Oy jättivät määräaikaan mennessä toimilupahakemuksen Espoon taajuudesta 99,4 MHz. Liikenne- ja viestintäministeriön asettama määräaika umpeutui sunnuntaina. Valtioneuvosto myöntää toimiluvan uudelle radioasemalle syksyn aikana. Lupa on voimassa muiden kaupallisten radioiden tavoin ensi vuoden loppuun.

Lupa sallii lähetykset Espoon radio-  ja tv-asemalta kilowatin teholla. Järviradio ja SBS ilmoittivat aiemmin kesällä aloittavansa lähetykset heti, jos saavat toimiluvan. Järviradio on toiminut Helsingissä teknisten radiolupien avulla parin vuoden ajan. Uusi radio tarjoaisi paikallisaiheita ja kulttuuria pääkaupunkiseudulta. SBS:n suunnitelmissa on käynnistää Radio Cityn lähetykset pysyvämmällä luvalla. Radio City on lähettänyt taajuudella kahtena peräkkäisenä kesänä kolmen kuukauden tilapäisluvalla.

Liikenne- ja viestintäministeriössä on samaan aikaan käynnissä uusien kaupallisten radiolupien hakukierros. Luvat vuosiksi 2012-2017 julistettiin haettavaksi kesäkuussa. Hakuaika päättyy 30. syyskuuta.

Mediamonitori