Kohausradio viikonlopun viihdyttäjänä Koskella

kirjoittanut

kategoriassa

Yrittäjäyhdistyksen talkoovoimin perustama Kohausradio tuo vajaan 2500 asukkaan Koski TL:n jokavuotisen kesätapahtuman kaikkien kuntalaisten kuultavaksi. Kosken Kohaus -tapahtuman yhteydessä 24.-25. heinäkuuta toimiva Kohausradio lähettää taajuudella 93,8 MHz. Kosken TL Yrittäjät ry:n toteuttama Kosken Kohaus kuuluu radioaalloilla ensimmäistä kertaa.

Tapahtumaradio välittää Kosken keskustassa järjestettävän Kohauksen esiintymislavan tunnelmia, mutta radiolla on myös toimitettua ohjelmaa. Musiikkivalinnoissa soi muun muassa monipuolinen pop- ja iskelmämusiikki sekä kevyt rock. Kohausradio lähettää koskelaisten yrittäjien haastatteluja ja kertoo tuoreita uutisia Kosken Kohauksesta.

Lähetykset alkavat lauantaina kello 9 ja jatkuvat iltaan asti. Sunnuntaina alkamisaika on sama, mutta ohjelma päättyy kello 15. Radio tavoittaa keskustassa sijaitsevan lähettimen avulla kuntalaiset sekä kuuntelijoita naapurikunnista. Lähetystehoa on 50 wattia.

– Radiota ei ole ollut tapahtumassa mukana aikaisemmin, mutta uskon että kuulijoita on paljon, koska paikkakunta on sisäänpäinlämpiävä. Toivotaan, että radio toimii tapahtumassa hyvin, kertoo Koskella asuva, Ylen urheilulähetyksistä tutuksi tullut ääni Esko Heikkinen. Hän ja kaksi muuta juontajaa vastaa radion toimittamisesta Kosken nuortentuvan yläkertaan rakennetussa studiossa.

Kohausradion studiossa Laura ja Janne Ketola

Koskella viikonloppuna lähettävän Kohausradion tuottajat Laura ja Janne Ketola odottavat innokkaina ensi kertaa paikkakunnalla toimivan tapahtumaradion saamaa kuulijapalautetta (Kuva: Tero Toivonen).

Radion taustaryhmään kuuluvat myös koskelaiset media-alan yrittäjät Laura ja Janne Ketola, joille tapahtumaradion perustaminen on uusi kokemus. Paikalliset yrittäjät ovat suhtautuneet radioon innostuneesti. Tämänvuotisen radion tuoma palaute ratkaisee, kuullaanko Koskella Kohausradiota jatkossakin.

Kosken TL Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jutta Kivikallio näkee talkoilla perustetun radioaseman osoituksena siitä, että jos yrittäjillä on osaamista ja innostusta, kaikki on mahdollista.

– Jos radioasema saa hyvän vastaanoton kuntalaisissa, niin en näe mitään estettä sille, etteikö radio voisi ensi vuonna toimia vaikka koko Kohausviikon ajan. Ilahduttavaa on, että haastateltavia löytyi helpolla, Kivikallio kertoo ennakkoon tehdyistä noin kuudestatoista haastattelusta.

Mediamonitori