SuomiTV:n uutistoimitus kesäksi Lasipalatsiin

kirjoittanut

kategoriassa

SuomiTV-logoSuomiTV:n uutistoimitus muuttaa Keravan Jäspilästä Helsingin Lasipalatsiin. Keravalla tähän asti sijainnut uutistoiminta ja uutisstudio siirtyvät syyskuussa SuomiTV:n pääkonttorin tiloihin Helsingin Pasilaan, mutta väliajan uutisia tehdään pääosin aivan Helsingin keskustasta eli Lasipalatsin tiloista. Siirtyminen Lasipalatsiin tapahtuu maanantaina 21. kesäkuuta.

SuomiTV:n Keravalla sijainnut uutislavaste puretaan kesän aikana, ja lähetykset päästään aloittamaan Pasilasta alkusyksystä. Uutislähetysten rakenne muuttuu kesän ajaksi siten, että niissä on päivittäinen ajankohtainen vieras. Lisäksi kokeillaan muitakin uudistuksia, joita ei perinteisessä uutistoiminnassa ole yleensä nähty.

– Kerava on ollut meille hieno paikka uutistoimintamme käynnistämiseen. Yhtiömme pääkonttori on kuitenkin jo joulukuusta alkaen toiminut Helsingin Pasilassa, joten on loogista, että myös uutistoiminta siirtyy nyt sinne. Näin kaikki kanavan toiminnot pääsevät samoihin tiloihin yhden katon alle Televisiokadulle aivan Ylen Ison Pajan viereen, toteaa SuomiTV:n uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Tomi Lindblom.

SuomiTV:n uutiset ovat olleet kanavan joulukuisesta perustamisesta alkaen sen toiseksi katsotuinta ohjelmistoa heti Kymppitonni-visailun jälkeen.

– Parhaimmillaan uutisemme ovat saavuttaneet lähes 100 000 päiväkatsojaa, mitä on pidettävä huikeana saavutuksena, sillä ovathan uutisemme näkyneet SuomiTV:llä vasta vajaan kolmen kuukauden ajan, Lindblom sanoo.

SuomiTV lähettää uutisia kolmesti päivittäin, kello 18, 19 ja 20. Lähetysajat pysyvät samoina koko kesän ajan. Lisäksi lähetetään useasti illan aikana SuomiTV:n Kesäsää -ohjelmaa.

Mediamonitori