Suomen Radioiden Liitosta RadioMedia ry

kirjoittanut

kategoriassa

RadioMedia-logoKaupallisen radiotoimialan edunvalvoja Suomen Radioiden Liitto SRL ry on vaihtanut nimensä RadioMedia ry:ksi. RadioMedia ry toimi ensin nimellä Suomen Paikallisradioliitto ry. Liiton toiminta alkoi vuonna 1983. Sen tavoitteena oli perustaa Suomeen kaupallinen radio Yleisradion monopolin rinnalle. Ensimmäiset kaupallisen radion toimiluvat myönnettiin 24.1.1985. Niiden myötä Suomeen perustettiin vuonna 1985 yhteensä 18 kaupallista radiokanavaa.

Kaupallisen radiotoimialan laajentuessa liitto muutti nimensä Suomen Radioiden Liitto SRL ry:ksi vuonna 1997. Nyt liitto on virallisesti RadioMedia ry. Nimenmuutos on saanut hyväksynnän kaupparekisterissä.

Kaupallinen radio viettää tänä vuonna 25. juhlavuottaan. RadioMedia ry:seen kuuluu 49 kaupallista radioasemaa, joilla on hallussaan yli 320 lähetystaajuutta.

Mediamonitori