Radio Porkkala käyntiin kesäkuun alussa

kirjoittanut

kategoriassa

Kirkkonummen kesäradiona toimiva Radio Porkkala aloittaa lähetykset kesäkuun ensimmäisellä viikolla taajuudella 90,3 MHz. Radio Porkkala kuuluu elokuun loppuun asti 50 watin tehoisena Kirkkonummen ympäristössä. Radion taustalla on radio- ja tv-lähetysjärjestelmien ja tuotantotekniikan maahantuontiyhtiö Noretron Broadcast Oy.

Uusi kesäradio pyrkii käynnistämään lähettimen tiistaina kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Ensimmäisen viikon ajan taajuudelta kuullaan pääasiassa musiikkia, mutta studion ja ohjelmansiirron valmistumisen jälkeen kanava aloittaa myös toimitetut ohjelmat.

Radio Porkkalan vastaava tuottaja Timo Vilmi kuvailee radion ohjelmistoa kirkkonummelaisia palvelevaksi. Lähetyksissä soitetaan musiikkia laajalla otannalla ja mukana on myös kirkkonummelaisten bändien tuotantoa. Uutiset kanava saa Kirkkonummen Sanomilta. Radio Porkkalan toimituksessa toimii Vilmin lisäksi kaksi toimittajaa, jotka tuottavat juonnettuja osuuksia arkisin aamu- ja iltapäivällä. Kanavalla saattaa olla juontoa myös viikonloppuisin.

Elokuun lopussa pidettäviltä Kirkkonummi-päiviltä Radio Porkkala lähettää suoraa ohjelmaa IP-tekniikkaan perustuvalla järjestelmällä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan koko radion ohjelmansiirron piti perustua 3G-verkon kautta tapahtuvaan tiedonsiirtoon, mutta Vilmi kertoo radion käyttävän siirrossa ADSL-järjestelmää.

– 3G ei osoittautunut tarvittavan luotettavaksi datansiirrossa, joten käytämme julkista laajakaistaverkkoa ohjelmansiirrossa.

Radio Porkkalan studio sijaitsee Noretronin toimitiloissa Upinniementien varrella. Lähetin on Kirkkonummen vesitornissa.

Mediamonitori