Radio Tutkaa kuusi tuntia päivässä

kirjoittanut

kategoriassa

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) toisen vuoden medianomiopiskelijoiden pyörittämää uusiutunutta Radio Tutkaa voi kuunnella jälleen 19.-30.4. osoitteessa www.radiotutka.fi. Radio Tutka lähettää ohjelmaa kuusi tuntia päivässä, arkisin kello 13-19 ja viikonloppuna kello 11-17. Kausi huipentuu vappushow’hun, joka lähetetään vappuaattona kello 10-14.

Tutka toimii Diakin radiojournalismin opetuskanavana. Opiskelijat työskentelevät toimituksena Tutkan eri työtehtävissä: tuottajina, toimittajina, juontajina ja uutistoimittajina. Ero Tutkan aiempaan toteutustapaan on merkittävä, sillä aiemmin opiskelijat ovat tehneet radiota kerran viikossa kolmen kuukauden aikana.

– Kurssista tulee aiempaa huomattavasti intensiivisempi ja opiskelijat saavat todenmukaisen kuvan siitä millaista työskentely radiossa on, kertoo viestinnän lehtori Pia Alanko.

Tutka on suunnattu 18-35-vuotiaille yhteiskunnallisista asioista ja kulttuurista kiinnostuneille nuorille aikuisille. Ohjelmistossa on erilaisia juttusarjoja, muun muassa klassikoihin keskittyvä Likivihreä, jossa arvioidaan muun muassa musiikin ja kirjallisuuden helmiä. Kaukoputkessa tutkitaan esimerkiksi sitä, millaista on elää ulkomaalaisena Suomessa. Lähetyksissä tullaan myös kuulemaan useiden studiovieraiden haastatteluja.

Yhtenä aiheena Tutkan ohjelmistossa tulee kuulumaan se, että Diak on päättänyt lakkauttaa viestinnän koulutusohjelman, eikä koulutukseen ei enää oteta uusia opiskelijoita 2011 alkaen.

Musiikkia kuullaan Tutkassa runsaasti. Musiikkivalinnat noudattavat valtavirrasta poikkeavaa linjaa, ja joukossa tullaan kuulemaan tuttuja, muttei turvallisia hittejä.

– Tutka tahdittaa perjantain tanssikuviot, siivittää sunnuntaifiilistelyyn ja auttaa maanantai-masikseen, kuvailevat Tutkan musiikkipäälliköt, opiskelijat Anna Nevalainen ja Anna Lainto.

Mediamonitori