Viestinnän koulutus loppuu Diakin Turun yksikössä

kirjoittanut

kategoriassa

DIAK-logoDiakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) on päättänyt lakkauttaa viestinnän koulutusohjelman Turun yksikössä, eikä koulutukseen enää oteta uusia opiskelijoita ensi vuodesta alkaen. Lopettamispäätös perustuu Diakin ja opetusministeriön viime viikolla sopimaan neuvottelutulokseen, jonka ammattikorkeakoulun ylläpitäjäosakeyhtiön hallitus hyväksyi kokouksessaan keskiviikkona 14. huhtikuuta.

Päätöksessään ylläpitäjähallitus edellyttää, että opetusministeriö turvaa Diakin monimediajournalismin osaamisen ja opiskelun jatkuvuuden. Tämän vuoden tammikuussa aloittanut medianomiopiskelijaryhmä jää Diakin viestinnän koulutusohjelman viimeiseksi. Diak on sitoutunut siihen, että nykyiset medianomiopiskelijat voivat suorittaa opintonsa loppuun Turussa.

Viittomakielentulkkien koulutus Diakin Turun toimipaikassa jatkuu toistaiseksi.

Mediamonitori