Radio Reaktori lupaa ajateltavaa arkeen

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Reaktori -logoPääkaupunkiseudulla ja internetissä kuuluva Radio Reaktori aloittaa lähetykset perjantaina 16. huhtikuuta. Radio Reaktori toimii kuukauden ajan osoitteessa http://radioreaktori.metropolia.fi/2010/ ja taajuudella 100,0 MHz. Radio Reaktorin toiminnasta vastaavat Metropolia ammattikorkeakoulun Elokuvan ja television koulutusohjelman opiskelijat.

Reaktori lähettää juonnettua ohjelmaa arkisin kello 7.00-01.00, minkä lisäksi ohjelmia on myös viikonloppuina. Aamulähetyksen teemoina ovat ajankohtaisuus ja viihdyttävyys. Iltapäivälähetys kello 13-16 tuo kuuntelijan korville lifestyle- ja kulttuuriteemoja. Aamu- ja iltapäivälähetyksissä piipahtaa lisäksi ajankohtaisia vieraita.

Kahden tunnin päivälähetys kello 11-13 on juontajavetoinen osuus, jonka aiheet vaihtelevat juontajan mukaan. Illoissa on kello 16-22 erikoisohjelmia, muun muassa musiikkiohjelmia, matkailuaiheita ja kantaaottavia keskusteluosuuksia. Arki-iltojen erikoisohjelmien perään Radio Reaktori palaa kolmeksi tunniksi ohjelmavirtaan, joka on kokeileva ilta-aiheisiin tarttuva ohjelmaosuus. Viikonloppuna aalloilla on lastenohjelmia sekä muita erikoisohjelmia.

Radio Reaktorin toimitus lupaa tarjota rohkeita, raikkaita ja laadukkaita juttuja ja soittaa laadukasta musiikkia. Toimitus ottaa myös vastaan uusien kykyjen demonauhoituksia.

Radiotoimitus on osa Reaktori-monimediaa, joka aloitti internetissä viime syksynä. Radiota toteuttaa noin 40 tekijää, joista osalla on jo kokemusta työelämästä. Radiontekijät ovat Metropolia ammattikorkeakoulun toisen vuoden oppilaita. Kaikkiaan opiskelu kestää neljä vuotta.

Radio Reaktorin päätoimittaja Matti Nyrhinen uskoo, että koulussa opittu teoria saadaan kuulumaan radio-ohjelmissa. Laadukasta opetusta tukevat Nyrhisen mukaan koulussa vierailevat radioalaa tuntevat luennoitsijat. Media-alan kiivaassa kilpailussa myös tulevat ammattilaiset joutuvat kisaamaan työpaikoista.

– Alalle riittää tunkua, mutta osaajille on tarjolla töitä, kunhan koulutukseen jaksaa panostaa. Tästä syystä olisikin hyvä saada palautetta ohjelmista suoraan kuuntelijoilta, Nyrhinen kannustaa.

Radio Reaktori käyttää apunaan myös sosiaalisia medioita. Reaktori on omien sivujen lisäksi Facebookissa, Twitterissä ja Myspacessa.

Mediamonitori