Elisa ja YLE yhteistyöhön

kirjoittanut

kategoriassa

Elisa-logoTeleoperaattori Elisa vahvistaa IPTV-tarjontaansa tuomalla Elisa Viihteen katsojille YLE Areenan tuoreimmat ja katsotuimmat sisällöt. Luvassa on uutta kotimaista viihdettä, urheilua, draamaa sekä uutisia ja lastenohjelmia. Yhteistyön tavoitteena on kerätä kokemuksia ja luoda edellytyksiä tulevaisuuden televisionkatseluun. Yhteistyökumppanit toivovat saavansa myös katsojat mukaan IPTV:n kehittämiseen ja käyttömukavuuden parantamiseen.

– Elisa Viihteen asiakkaat voivat nyt ensimmäisenä Suomessa saada jatkuvasti 200 tuoreinta ja suosituinta televisio-ohjelmaa YLE Areenasta. Internetin ohjelmasisällöt saa television helppoudella näppärästi näkyviin kaukosäätimen avulla, ja vaikkapa uutiset voi katsoa juuri silloin, kun itse haluaa. Elisan vahvuutena on tarjota elämyksellisiä palveluja, YLEllä laadukas sisällöntuotanto – uskomme, että siinä on avaimet menestykselliseen ja katsojia kiehtovaan yhteistyöhön, Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila toteaa.

– YLE Areena tarjoaa Suomen monipuolisimmat tv-sisällöt internetissä ja uskomme, että nyt aika on kypsä tuoda tämä kaikki miljoonille katsojille olohuoneeseen. On varmaa, että esimerkiksi lapsiperheissä se, että lastenohjelmia voi katsoa televisiosta silloin, kun parhaiten sopii, on merkittävää. YLE tuo Areenan tulevaisuudessa laajasti saataville erilaisiin uusiin käyttöympäristöihin. Koska Elisa on ollut nopeasti valmiina tuomaan ohjelmia internetistä tv-laitteisiin, on luontevaa, että olemme Elisan kanssa liikkeellä ensimmäisenä, YLEn toimitusjohtaja Mikael Jungner kertoo.

YLE Areenan sisältö Elisa Viihteessä on ilmainen kokeiluluontoinen palvelu, joka toimii kuuden kuukauden ajan. Pilotin jälkeen yhteistyökumppanit arvioivat kokeilusta saadut kokemukset ja päättävät sen mukaan palvelun jatkosta. Palautetta kokeilusta voi antaa mm. Elisa Palsta -asiakaspalvelufoorumilla.

Niin Elisa kuin YLE:kin uskovat televisionkatselun luonteen muuttuvan tulevaisuudessa.

– Jo lähivuosina on odotettavissa merkittäviä muutoksia. Pääosin ohjelmia katsotaan edelleen televisiosta, mutta yhä useammin ilman ennakkosuunnitelmia, aikatauluihin sitoutumista tai ajastuksia. Olennaista jatkossa on, että kaukosäätimellä käyttöönsä saa kattavan ja monipuolisen valikoiman erilaisia televisio-ohjelmia ja elokuvia itselle parhaiten sopivaan aikaan, Mattila ja Jungner arvioivat.