Trombit-multimediaprojekti radiossa ja netissä

kirjoittanut

kategoriassa

Trombit-logoKansanopisto HEO:n jokavuotinen Trombit-projekti näkyy ja kuuluu jälleen maalis-huhtikuussa. Maanantaina 15. maaliskuuta käynnistyvät niin radiokanava Trombit FM kuin Trombit-verkkojulkaisukin. Projektin parissa työskentelee kaikkiaan eri linjoilta noin sata koulun opiskelijaa, joiden yhteisenä päättötyönä projekti toimii ennen kuukauden työharjoittelua media-alan työpaikoissa.

Helsingissä taajuudella 103,1 MHz ja netissä kuuluva radiokanava Trombit FM aloittaa lähetyksensä maanantaiaamuna kello 8. Kanavan ohjelmistoon kuuluu mm. urheilu- ja erikoisohjelmia, joita kuullaan iltaisin jopa kello 22:een asti. Erikoisohjelmat sisältävät esimerkiksi Mediaa maahanmuuttajille -linjan kansainvälisen tunnin arkisin kello 16-17.

Trombit-verkkojulkaisuun opiskelijat tuottavat kolmesti päivässä kuvitettuja kotimaan-, ajankohtais- ja urheilu-uutisia. Lisäksi palvelussa nähdään opiskelijoiden tekemiä videotuotantoja. Projekti päättyy pääosin 9. huhtikuuta, joskin urheilujournalistit selostavat vielä kansainvälisen jalkapallo-cupin otteluita Trombit FM:llä 11. huhtikuuta asti.

Trombit järjestetään tänä vuonna 12. kerran. Toiminnassa ovat mukana viime syyskuussa opintonsa aloittaneet lehti-, urheilu- ja kuvajournalistit, multimedia- ja graafisen suunnittelun linjan opiskelijat sekä radio- ja televisiotuotannon linjat. Päätoimittajana toimii Antti Kauranne.

Mediamonitori