Livin antenninäkyvyys sai ihmiset tv:n ääreen

kirjoittanut

kategoriassa

Liv-logoNaisille suunnattu lifestyle-kanava Liv laajeni viime perjantaina täysipäiväkseksi antenniverkossa. Muutoksesta huolimatta kanava ei kuitenkaan näy kaikissa antennikodeissa, sillä sitä ei välitetä kaikkien lähetinasemien kautta. Livin katoaminen kanavalistasta näkyvyysajan laajenemisen sijaan onkin paikoin aiheuttanut ihmetystä katsojissa.

Liv siirtyi uuden toimilupansa myötä E-kanavanippuun, jonka näkyvyysalue ei ole yhtä laaja kuin aiemman B-kanavanipun, jossa kanavaa välitettiin arkipäivisin JIM:ltä vapaana olleella kaistalla kello 10-14 välillä. Liviä ei toistaiseksi välitetä myöskään kaikkien E-kanavanipun lähettimien kautta taloudellisista syistä. Liv puuttuu mm. Tammelan, Mikkelin, Joutsenon ja Kerimäen tv-asemien E-nippujen lähetyksistä.

– Maanpäällinen jakelu on kallista. Digitan taksat ovat kovat. Siksi olemme lähteneet varovaisesti liikkeelle. Seuraamme tilannetta ja teemme mahdollisia jakelun laajentamispäätöksiä myöhemmin, kommentoi Nelonen Median teknologiapäällikkö Matti Lampinen Länsi-Savolle.

Tästä huolimatta Liv tuplasi jo viikonloppuna aiemman katsojatavoittavuutensa. Sunnuntaina se tavoitti yli 700 000 silmäparia, kun aiemmin päivittäisessä katsojatavoittavuudessaan kanava on yltänyt enimmillään reiluun 300 000 katsojaan.

– Viikonlopun upeat luvut osoittavat, että suuri joukko uusia katsojia innostui heti virittämään Livin näkyviin. Virityskampanjamme jatkuu kuitenkin edelleen ja uskomme, että myös joulunpyhät ovat otollista aikaa kanavahakujen tekemiseen, kertoo Livin kanavapäällikkö Katja Santala.

Mediamonitori – Länsi-Savo