Classicus Oy:lle klassisen musiikin radiolupa

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto on myöntänyt osavaltakunnallisen klassisen musiikin radiotoimiluvan Classicus Oy:lle. Yhtiö oli yksi kuudesta lupaa hakeneesta toimijasta. Toimilupa astuu voimaan joulukuun alussa ja on voimassa vuoden 2011 loppuun asti. Lupa asetettiin haettavaksi, koska aikaisemmin klassista musiikkia lähettänyt Classic Radio luopui toimiluvastaan syyskuun alussa.

Vielä toistaiseksi nimetön uusi radio käynnistää lähetykset helmi-maaliskuussa. Lupayhtiö Classicus Oy julkaisee myös klassisen musiikin erikoislehti Rondo-Classicaa. Yhtiön tavoitteena on yhdistää lehti, radio ja internet-sivusto monimedia-alustaksi, joka palvelee laajasti klassisen musiikin toimijoita ja kuluttajia.

– Tähän asti olemme olleet lähtökuopissa odottamassa päätöstä luvansaajasta, mutta nyt pääsemme varmistamaan taloutta ja tekemään yhteistyösopimuksia klassisen musiikin toimijoiden kanssa, iloitsee Classicus Oy:n toimitusjohtaja Harri Valkonen. Hänen mukaansa esimerkiksi radion nimiasia on vielä avoin, mutta tekniset yhteistyökuviot alkavat olla selvillä.

– Todennäköisesti teemme yhteistyötä lähetysten teknisessä toteutuksessa Radio Dein kanssa, mutta mitään muita yhtymäkohtia meillä ei tähän kanavaan ole, Valkonen kommentoi.

Liikenne- ja viestintäministeriö tarkasteli lupahakemuksia noin kuukauden ajan. Lupahakemus piti jättää ministeriöön viimeistään lokakuun toisella viikolla. Valkonen piti melko selvänä, että kilpajuoksu ensisijaisesti klassisen musiikin ohjelmistoon suuntautuvalle toimijalle myönnettävästä luvasta olisi kahden kauppa.

– Selkeimmät kandidaatit olimme me ja Pohjois-Satakunnan Viestintä Oy, jotka kummatkin perustivat hakemuksensa lupaukseen klassisen musiikin ohjelmistosta, Valkonen täsmentää.

Uusi radio tulee kuulumaan Helsingissä, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Savonlinnassa sekä internetissä. Käyttöön tulee valtioneuvoston hyväksymä taajuuskokonaisuus 8, johon luvanhakija oli esittänyt muutoksia. Lopullisesti taajuuskokonaisuuden muutoksista eli käytännössä joidenkin taajuuksien poistamisesta päätetään ensi vuoden alussa, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Viisi muuta luvanhakijaa olivat Pohjois-Satakunnan Viestintä Oy, NRJ Finland Oy, Sanoma Entertainment Oy, SBS Finland Oy ja Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi.

Mediamonitori