Kahdeksan hakijaa kiinnostui HDTV:n ohjelmistoluvista

kirjoittanut

kategoriassa

LVM-logoLiikenne- ja viestintäministeriö vastaanotti maanantaina päättyneellä teräväpiirtotelevision ohjelmistolupien hakukierroksella määräaikaan mennessä kahdeksan hakemusta. Haettavana olleet ohjelmistoluvat on tarkoitettu koelähetyksiin, ja ne ovat voimassa vuoden 2016 loppuun asti.

Ohjelmistolupien hakijat ovat Discovery Communications Europe Limited, Family Channel Oy, MTV Networks Ab, MTV Oy, Oy Viasat Finland Ab, Sanoma Television Oy, Turner Entertainment Networks International Limited (TENIL) ja URHOtv Oy. Teräväpiirtolähetysten on tarkoitus alkaa ensi vuoden aikana.

Lupia jaetaan hakijoille kanavanipuista HD1 ja HD2 niiden kapasiteetin mukaan. Kanavanippujen verkkoluvat annettiin DNA Oy:lle kesäkuun lopussa. Verkon on katettava vuoden 2011 loppuun mennessä 60 prosenttia Manner-Suomen väestöstä, ja DNA on velvoitettu raportoimaan verkon kattavuudesta sekä laadusta Viestintävirastolle. Osa HD1- ja HD2-nippujen kapasiteetista on varattu Yleisradion käyttöön.

Mediamonitori