Radio Porin omistus vaihtumassa

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Pori -logoTeljän Mediat Oy aikoo myydä Radio Porin ja mainostoimisto Jabadabaduun uudelle perusteilla olevalle yhtiölle, jonka alustava toiminimi on Mediatalo Into Oy. Mediatalo Innon takana on kolme henkilöä, joista osa työskentelee tai on työskennellyt Teljän Medioissa. Kauppa varmistunee kuukauden kuluessa, mikäli valtioneuvosto hyväksyy radion toimiluvan siirron uudelle yhtiölle.

Teljän Medioiden hallitus päätti myydä radion ja mainostoimiston, koska ne eivät kuulu sen pääomistajien ydinliiketoiminta-alueisiin. YLE Satakunnan mukaan Radio Pori on ollut myynnissä jo pitkään ja ostajaehdokkaita on ollut useita.

Mediatalo Intoa ovat perustamassa Teljän Medioiden nykyinen toimitusjohtaja Sampsa Jolma, entinen toimitusjohtaja Jari Koskinen sekä Jyri Kuusela -niminen yksityishenkilö. Yrityskauppa sisältää Radio Porin toimiluvan, liiketoimintaan kuuluvat sopimukset, Radio Porin aputoiminimen sekä Promenadi.netin.

– Radion ja mainostoimiston kaikki nykyiset työntekijät siirtyvät uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Kaikkiaan liiketoimintojen myynti koskee lähes 20 työntekijää, Sampsa Jolma kommentoi Satakunnan Kansalle.

Joulukuussa 1985 aloittanut Radio Pori on yksi Suomen vanhimmista paikallisradioista ja se on palkittu kolmesti vuoden radiona. Asema kuuluu noin 45 kilometrin säteellä Porista taajuudella 89,4 MHz ja kuuluvuusalueella asuu noin 120 000 kuuntelijaa. Radio Porin kohderyhmänä ovat 25-55-vuotiaat aktiiviset aikuiset.

Mediamonitori – Satakunnan Kansa, YLE Satakunta