Zoom FM uudelle tuotantokaudelle Turussa

kirjoittanut

kategoriassa

Zoom FM -logoToukokuussa kesätauolle jäänyt Zoom FM tekee paluun Turun radioaalloille perjantaina kello 15. Ensimmäisen viikonlopun ajan kuullaan tauotonta musiikkia, jonka jälkeen lähinnä iltoihin ja viikonloppuihin sijoittuvat juonnetut lähetykset alkavat vähitellen. Ohjelmia tekevät Diakonia-ammattikorkeakoulun Turun toimipisteen opiskelijat ja muualta tulleet radioäänet.

Vapaaehtoisvoimin toimivan aseman positiivista palautetta kerännyt indie-painotteinen musiikkilinja säilyy pääosin ennallaan. Zoom FM pyrkii soittamaan sellaista musiikkia, jota muut eivät soita, vaikka mukana on muutamia tunnettuja hittikappaleitakin. Uutena soittolistalle tulee tänä syksynä lounge- ja funk-musiikkia sekä kulttiklassikoita, kuten Louis Armstrong 50-luvulta.

– Valitsen musiikit soittoon lähinnä omaa ja kaverieni levyhyllyä kaivelemalla. Omat mieltymykset sekä kaverien suositukset vaikuttavat kanavan musiikkivalintoihin. Olen itse avoin kaikenlaiselle musiikille, vaikka pidänkin erityisesti raskaasta rockista, kanavan musiikkipäällikkönä jatkava media-alan opiskelija Antti Klimoff kertoo.

Soittolistoista huolimatta juontajat pääsevät vaikuttamaan etenkin omissa ohjelmissaan soitettavaan musiikkiin.

Zoom FM kuuluu noin 10 kilometrin säteellä Turun keskustasta taajuudella 93,4 MHz. Turun Paikallisradio Oy:n nimissä oleva 50 watin tekninen radiolupa on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Netissä kanava ei toistaiseksi lähetä, vaikka sitä mahdollisuutta ei myöskään suljeta pois. Esteenä ovat lähinnä tekniset asiat.

Mediamonitori