Säästökuuri uhkaa TV Finlandin näkymistä Ruotsissa

kirjoittanut

kategoriassa

Hallitus suunnittelee leikkauksia ulkosuomalaisille suunnatun TV Finlandin toiminnassa, kertoo Ruotsin radion suomenkielinen Sisuradio-kanava. Sisuradion saamien tietojen mukaan tv-kanavan rahoitus on hallituksen salaisella leikkauslistalla. Käytännössä tämä tarkoittaisi Suomesta Ruotsiin lähetettävien televisio-ohjelmien loppumista.

Sisuradion haastatteleman maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin (r.) mukaan TV Finland on yksi asiakohta hallituksen valmistelemalla säästölistalla. Leikkausten avulla etsitään rahoitusta Suomen heikkenevän työllisyystilanteen hoitoon.

Thors näkee hallituksen hakevan säästöjä väärästä päästä ja väärään aikaan. Hänen mielestään on luonnollista, että valtiovalta osallistuu omalta osaltaan kahden tiiviissä suhteessa elävän naapurimaan tv-ohjelmavaihtoon. Suomi on tukenut TV Finlandin näkymistä Ruotsissa vuosittain kahdella miljoonalla eurolla. Ruotsi on tukenut valtiollisen SVT:n kanavien lähettämistä Suomessa samanlaisella summalla.

Thors pelkää, että Suomen ohjelmien lähettämisen lopettaminen Ruotsissa sulkee aikanaan myös Ylen Suomeen välittämän SVT Worldin (entinen SVT Europa) näkymisen.

TV Finlandin ohjelmisto koostuu YLE TV1:n, YLE TV2:n ja MTV3:n kotimaisista ohjelmista. Kanava palvelee ulkosuomalaisia Euroopassa aina Kanariansaarilla asti.

Mediamonitori – SR Sisuradio