Classic Radio pois ulalta – taajuudet jakoon

kirjoittanut

kategoriassa

Classic Radio -logoOsavaltakunnallinen Classic Radio lopettaa lähetykset ULA-taajuuksilla syyskuun alussa. Kanava siirtyy valtakunnalliseksi internetissä kuultavaksi radioksi. Classic Radion lupayhtiö 4Radio Oy:n toimitusjohtaja Timo Tontti kertoo, että yhtiö on ilmoittanut liikenne- ja viestintäministeriölle luopuvansa toimiluvasta ULA-taajuuksilla. Ministeriöstä kerrotaan, että se on vastaanottanut tiedon luvasta luopumisesta maanantaina.

Classic Radio perustelee taajuuksilta poistumista sillä, että sen tämänhetkisistä kuulijoista 84 prosenttia kuuntelee kanavaa joko kotona tai toimistolla. Näistä suurimmalla osalla on mahdollisuus myös verkkokuunteluun.

Nettiradion kuuntelun yleistyessä sekä kotitoimistoilla että toimistoilla kanava tulee säilyttämään kuulijakuntansa lähes täysin. Muutos tulee myös lisäämään kanavan vuorovaikutteisuutta merkittävästi, koska kuulijat voivat entistä helpommin kuunnella lempiohjelmiaan takautuvasti, Classic Radiosta arvioidaan.

– Olemme konsultoineet asiassa useita mediatoimistojen edustajia ja uskomme vakaasti tämän olevan oikea vaihtoehto. Tämä palvelee sekä kuulijoita että mainostajia. Mainostajat saavat huomattavasti parempaa vastinetta verkossa, jossa kuulija voi reagoida mainokseen täysin eri tavalla kuin analogisessa lähetysverkossa, radiokanavalta kerrotaan.

Helsingin Sanomat kirjoitti tiistaina valtioneuvoston harkitsevan Classic Radion toimiluvan peruuttamista toimilupayhtiön taustoihin kohdistuvan rikosepäilyn takia. Liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Jussi Mäkinen vahvistaa, että ministeriö käynnisti omat selvityksensä alkukesästä, jolloin poliisi ilmoitti rikostutkinnan alkamisesta.

Mäkisen mukaan nyt vapautuva taajuusnippu pyritään saamaan uuteen hakuun syksyn aikana. Haettavaksi tulevan ohjelmistoluvan sisältövaatimuksesta ei vielä ole päätetty.

– Nykyinen lupakausi jatkuu vuoden 2011 loppuun asti, joten hakijoiden kannalta on sitä parempi, mitä pikemmin lupa voidaan julistaa haettavaksi. Vielä ei ole käyty keskusteluja viestintäministerin kanssa toimiluvan formaattivaatimuksesta, mutta näkisin yhtenä vaihtoehtona olevan luvan myöntämisen klassisen musiikin radiolle, Mäkinen kommentoi.

Mediamonitori – HS