Iskelmän keskipäivät paikallisiksi

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä-logoPaikallisradioketju Iskelmä lisää alueellisen ohjelman määrää arkisin kello kymmenen ja neljäntoista välillä. Iskelmä alkaa tuottaa eriytettyä ohjelmaa kaikille kuudelletoista paikallisasemalleen elokuun lopussa. Mukana ovat Iskelmän omistavan SBS Finlandin asemien lisäksi kaikki yhteistyöradiot. Neljän tunnin alueosuuden lisäksi Iskelmä lähettää paikallisuutisia ja paikallisia menovinkkejä pitkin päivää.

Paikallislähetysten lisäämisellä Iskelmä täyttää toimilupaehdot, joiden mukaan paikallisradion on lähetettävä omaa ohjelmaa vähintään puolet arkipäivän ohjelma-ajasta kello kuuden ja kahdeksantoista välillä. Joillakin alueilla lähetettävät ilta- ja viikonloppuohjelmat jatkuvat normaalisti. Tämän lisäksi Iskelmä pyrkii hyödyntämään toimitusresursseja niillä alueilla, joilla on ollut omia paikallisia päiväosuuksia.

– Itsenäinen ohjelma lisääntyy, mutta kanavamme formaatti pysyy samana kuin ennenkin, sanoo SBS Finlandin varatoimitusjohtaja Jukka Lintula.

Iskelmän kuuntelua autoradiolla pyritään parantamaan muokkaamalla aluelähetysten RDS-ominaisuuksia. Paikallislähetyksen ollessa käynnissä paikallinen Iskelmä-asema lähettää eri RDS-tunnistekoodia kuin valtakunnallisen lähetyksen aikana. Autoradio ei tällöin hypi kahden päällekkäin kuuluvan Iskelmä-alueaseman välillä, vaan lukkiutuu kuunneltavan alueohjelman taajuudelle. Toiminta edellyttää niin sanotun regional-toiminnon päällekytkemistä autoradiossa. Järjestelmä on parhaillaan rakenteilla.

Alueellisen keskipäivän ohella Iskelmä jakaa valtakunnallista ohjelmaa ympäri vuorokauden digi-tv:n ja nettiradion kautta. TV-kanavan toimintoja päivitetään lokakuussa. Lintulan mukaan alueelliset osuudet eivät kuulu nettiradiosta, mutta yhteistyöradiot päättävät itse, välittyvätkö niiden lähetykset myös netissä.

Mediamonitori