Turun DX-Turpakäräjät SWR:n taajuuksilla

kirjoittanut

kategoriassa

SWR-logoLyhyt- ja keskiaalloilla toimiva Scandinavian Weekend Radio lähettää ohjelmaa ja tunnelmia Suomen DX-liiton kesäkokouksesta Turusta, jossa liiton kesäkokous on viimeksi pidetty vuonna 1972. DX-Turpakäräjät 2009 -kokous järjestetään 7.-9. elokuuta Linnasmäen kongressikeskuksessa, jonne odotetaan hieman alle sataa vierasta.

Kesäkokouksen pääteemoja ovat FM-kuuntelu, DX-matkailu, avaruuden ilmiöt sekä tutustuminen Turkuun. Kokousvieraiden käytettävissä on kuunteluhuone, jossa pääsee kuuntelemaan FM- ja AM-lähetyksiä. Kuunteluhuoneessa on esittelyssä myös uusi Sonyn XDR FM-vastaanotin, joka on kerännyt kehuja DX-kuuntelijoiden keskuudessa. Kuunteluhuoneen lisäksi paikalla on DX-rompetori, jossa myydään ylijäämäisiä DX-tarvikkeita.

DX-Turpakäräjät 2009:n ohjelmaan sisältyy varsinaisen liiton vuosikokouksen ohella erilaisia luentoja sekä vierailut Tuorlan observatorioon Piikkiöön ja Radio Auran Aalloille Turun keskustaan.

Virallinen kokousradio SDXL-kesisradio via SWR aloittaa lähetyksensä lauantaina kello 00:01. Suoraa lähetystä Turusta kuullaan vuorokauden mittaisen lähetysjakson aikana noin 12 tunnin ajan. SWR Mediamonitori kuullaan normaalilla paikallaan noin kello 12 ja 14.

SWR:n Tapani Häkkinen (oik.) selostaa Suomen DX-Liiton kesäkokouksen lipunnostoa Turussa. Lippua nostamassa turkulaisten kokousjärjestäjien edustaja Jukka Virtanen, SDXL:n puheenjohtaja Kari Kivekäs ja Johanna Louni.

SWR:n Tapani Häkkinen (oik.) selostaa Suomen DX-Liiton kesäkokouksen lipunnostoa Turussa. Lippua nostamassa turkulaisten kokousjärjestäjien edustaja Jukka Virtanen, SDXL:n puheenjohtaja Kari Kivekäs ja Johanna Louni (Kuva: Tero Toivonen).

Mediamonitori