SWR Mediamonitori: Radioamatöörit tv-aalloilla

kirjoittanut

kategoriassa

SWR-logoSuomen Radioamatööriliiton kesäleireillä vuodesta 1991 lähtien toiminut Radio Hami saa seurakseen Suomen ensimmäisen yksityisen digi-tv-aseman, NäköRadio Hamin. Radioamatöörit leireilevät Pudasjärven Pikku-Syötteellä 16.-19. heinäkuuta. Amatöörit lupaavat lähettää tv-ohjelmaa 50 watin teholla ympärivuorokautisesti koko leirin ajan kanavalla 23 (490 MHz).

Radioamatööreillä on aiempaa tv-kokemusta internetissä tapahtuvista kevätkokouslähetyksistä, mutta neljän päivän ponnistus suoran ja etukäteen valmistetun ohjelman tekemiselle antaa suuntaviivoja mahdollisen tv-toiminnan jatkumiselle tulevilla kesäleireillä.

NäköRadio Hamissa ja Radio Hamissa mukana oleva Veli-Matti Lammentausta kertoo SWR Mediamonitorissa, millaisella tekniikalla uusi hami-tv toimii.

SWR Mediamontorin kuulet Scandinavian Weekend Radion taajuuksilta lauantaina kello 12 ja 14. Ohjelma tulee jälkikuunteluun Mediamonitorin sivuille viimeistään ensi viikon alussa. Lisäksi ohjelma kuullaan ensi viikolla kolmesti Radio Kankaanpään aalloilla.

Mediamonitori