URHOtv televisioon lyhytaikaisella luvalla

kirjoittanut

kategoriassa

URHOtv-logoURHOtv vakuuttaa aloittavansa lähetykset syksyllä siitä huolimatta, ettei valtioneuvosto myöntänyt sille pidempiaikaista toimilupaa E-kanavanippuun. Uusi kanava suunnittelee lähettävänsä jääkiekon SM-liigan ja muun urheilun lisäksi ruotsinkielistä ohjelmaa, joka koostuu SVT:n ja muiden ruotsalaisten tuotantoyhtiöiden tarjonnasta.

URHOtv:n lähetykset näkyvät syksyllä tilapäisesti maanpäällisessä digiverkossa Viestintäviraston myönnettyä Parsifal Sport Oy:lle lyhytaikaisen toimiluvan. Neuvottelut jakelusta muiden verkkojen kautta ovat kesken.

– Ministeriön kielteinen päätös oli meille yllätys, mutta luonnollisesti olimme varautuneet myös tällaiseen päätökseen. Kanava starttaa suunnitellusti syyskuun alussa. Ymmärtääkseni ministeriö nimenomaan kaipasi ruotsinkielistä uutta ohjelmatarjontaa. Parsifalin hakemus oli käsityksemme mukaan ainoa, joka täytti toimilupahakemukselle asetetut ehdot ruotsinkielisen sisällön osalta, kertoo URHOtv:n johtaja Ahti Leväaho kanavan tiedotteessa.

URHOtv tyrmää Yleisradion tiistaina esittämät väitteet epäselvyyksistä SM-liigan oikeuskaupassa totuudenvastaisiksi ja harhaanjohtaviksi.

– Paheksun YLE:n urheilutoimituksen uutisointia, joka mielestämme loukkaa useassa kohdin hyvää journalistista tapaa ja harhaanjohtavat väittämät ovat omiaan aiheuttamaan vahinkoa liiketoiminnallemme Suomessa, Leväaho toteaa.

Mediamonitori