Lomaradiosta ratinnaputtelumusiikkia vapusta alkaen

kirjoittanut

kategoriassa

Lomaradio-logoPääkaupunkiseudulla taajuudella 93,6 MHz lähettävä Lomaradio käynnistää lähetykset vappuna puoliltaöin. Lomaradio lähettää kotimaista iskelmä- ja tanssimusiikkia 6. syyskuuta asti. Kanavan tarjonnassa on lisäksi artistihaastatteluja, työpaikkatoiveita, tanssi- ja iskelmälistoja sekä huumoria. Lomaradion toiminnasta vastaa riihimäkeläinen Extra Viihde Oy.

Suomalaisen iskelmämusiikin listahittejä menneiltä vuosilta ja kiinnostavimpia uutuuksia yli 2000 kappaleen soittolistalta tarjoileva Lomaradio tavoittelee kuuntelijoikseen yli 35-vuotiaita. Soittolistalla on muun muassa Olavi Virran, Kirkan, Leevi and the Leavingsin, Topi Sorsakosken, Arja Korisevan, Markku Aron, Laila Kinnusen, Kake Randelinin ja Taikakuun musiikkia. Lomaradiota pyörittävästä Extra Viihteestä kerrotaan, että kanavan linjaa voi kuvata sanalla ratinnaputtelumusiikki. Ohjelma sopii myös retrohenkisille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita iskelmämusiikista.

Lomaradio tuo soittoon runsaasti tanssilavoilla soivaa musiikkia, jota muut radiokanavat eivät juurikaan soita. Ohjelmapäällikkö Jami Kananen kertoo, että Suomessa toimii useita iskelmää soittavia radiokanavia, mutta niiden soittolistat sisältävät usein muutakin kuin tanssi-iskelmää. Lomaradio pyrkii sen sijaan olemaan linjakas soittamalla sellaisia artisteja, joita tanssikansa haluaa kuulla radiosta nykyistä enemmän.

– Kanavamme edustaa perusiskelmää eli musiikkityyliä, joka vetää kansaa älyttömästi tanssilavoille. Tätä musiikkia kulutetaan levykaupoista ja tällaista kaivataan radiosta, esimerkiksi Jamppa Tuomista, Kake Randelinia, Laila Kinnusta ja niin edelleen. Kaivamme esille iskelmän vanhoja, suuria nimiä.

Lomaradio ei soita pelkkiä hittikappaleita. Kananen lupaa, että radio ottaa soittoon myös sinkun B-puolia, jos ne ovat mukavasti tanssittavia tai kuunneltavia piisejä.

– Pyrimme monipuoliseen artistikohtaiseen musiikkiin, Kananen lupaa.

Vaikka Lomaradion pääpaino on hyvässä musiikissa, ei asema ole pelkkä soittoautomaatti. kanavalla on iskelmäpiireissä tunnettuja juontajia, jotka tekevät ohjelmia etukäteen. Suoria lähetyksiä ei kanavalta kuulla. Äänessä ovat muun muassa iskelmälaulaja Taina Kokkonen ja muista radioista tuttu Markus Parkkinen, iltapäiväosuuksia tekevä kokenut Lasse Finska ja tanssin taitoihin kuuntelijat perehdyttävä Heikki Kahila. Lisäksi kanavalla on runsas joukko muita tuttuja radioääniä. Huumoriohjelmissa uusi kesäradio nojaa takavuosien tunnettuihin nimiin, kuten Reinikaiseen, G.A Pula-Ahoon, Jaakko Teppoon ja Jope Ruonansuuhun.

Lomaradio toimii ensimmäisen kuukauden talvisin taajuudella lähettävän HIFK Radion toimiluvalla. Muun ajan toiminnasta vastaa Extra Viihde Oy, jolla on kolmen kuukauden mittainen tilapäinen lupa.

Uuden radion nettisivut avataan lähetysten käynnistyessä osoitteessa www.lomaradio.fi. Sivuilla on linkki nettiradioon, joka tarjoaa ohjelmaa kuuntelijoille eri puolilla Suomea.

Mediamonitori