Digi-tv:n lähetinpaikoissa muutoksia

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoDigitaalisen tv-verkon täytelähetinasemissa on tapahtunut muutoksia Parkanossa ja Nurmeksessa. Lähetykset ovat jo alkaneet uusilta asemilta, jotka sijaitsevat lähellä vanhoja asemia. Parkanossa myös YLE Puheen lähetin taajuudella 98,0 MHz on siirtynyt digi-tv:n mukana uuteen paikkaan.

Uusi Parkanon Sopukallion täytelähetinasema tukee Tampereen pääasemaa. Uusi asemapaikka sijaitsee noin kaksi kilometriä itään vanhasta asemasta. Lähetystaajuudet ja -tehot pysyvät ennallaan. Muutoksen myötä antennikorkeutta saadaan lisää ja siten näkyvyysalue laajenee. Parkanon täytelähettimen kautta näkyvät A-, B- ja E-kanavanippujen kanavat. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 25, B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 30 ja E-kanavanipun ohjelmat kanavalla 32.

Nurmeksen Viekissä sijainnut täytelähetin on siirretty noin kahden kilometrin päähän Konnanvaaraan. Kolin päälähetintä tukevan täytelähettimen kautta näkyvät A-, B- ja E-kanavanippujen kanavat. A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 38, B-kanavanipun kanavalla 49 ja E-kanavanipun kanavalla 36.

Mediamonitori – Digita