Radio Reaktori ilmoille pääsiäisen jälkeen

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Reaktori -logoMetropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijaradio Reaktori käynnistyy tänä vuonna heti pääsiäisen jälkeisenä tiistaina taajuudella 100,0 MHz. Pääkaupunkiseudun ula-taajuuden ohella Radio Reaktori lähettää netissä. Radio Reaktori pysyy ajan hermoilla ja tarjoaa uskaltavaa ohjelmaa urbaaneille nuorille. Reaktorin monipuolisesta ohjelmasisällöstä vastaavat  Metropolian televisio- ja radiotyön opiskelijat. Lähetykset jatkuvat 12. toukokuuta asti.

Radio Reaktori lähettää ohjelmaa ympäri vuorokauden. Juonnettuja ohjelmablokkeja kuullaan taajuudella arkisin seitsemän ja seitsemäntoista välillä sekä lauantai- ja sunnuntaiaamuisin. Iltaisin ja viikonloppuina lähetetään erikoisohjelmia, joiden teemat vaihtelevat kulttuurista musiikkiin. Reaktorissa ei ole soittolistoja, vaan ohjelmien toimittajat valitsevat itse lähetyksissä soivat kappaleet. Valinnat noudattavat toimituksen etukäteen määrittelemää musiikkilinjaa.

– Kanavallamme soi indierock ja -pop sekä alternative rock. Musiikkivalinnat ovat toimitettuja, koska ohjelmantekijät miettivät, mitkä kappaleet sopivat heidän ohjelmiinsa, kuvailee Reaktorin musiikkilinjaa opiskelijapäätoimittaja Ida Karimaa.

Radio Reaktori pyrkii erottumaan musiikillisesti hittiasemista, mutta kanava muistuttaa Radio Helsinkiä, jolla on runsaasti musiikin erikoisohjelmia eikä lainkaan soittolistoja. Karimaan mielestä Reaktori vastaa myös YleX:ää, jossa on nuoria toimittajia, ja jonka aiheet koskettavat nuoria.

Alkava lähetyskausi on Radio Reaktorin kahdeksas. Asema toimi vuodesta 2002 nimellä RadioAsema. Vuonna 2004 kanava nimettiin Reaktoriksi. Karimaa näkee, että asema alkaa vähitellen saavuttaa tunnettavuutta pääkaupunkiseudulla.

– Kanavallamme ei vielä ole kovin pitkäaikaisia vakiintuneita perinteitä tai toimintatapoja, mutta edellisten vuosien luomalle pohjalle on jatkuvasti helpompi rakentaa. Edellytykset toteuttaa Reaktoria tuntuvat vuosi vuodelta kehittyvän parempaan suuntaan, Karimaa huomauttaa.

Reaktoria toimittavat televisio- ja radiotyön toisen vuosikurssin opiskelijat. Lisäksi mukana on ensimmäisen vuosikurssin tuottamia ohjelmia ja reportaaseja.

Mediamonitori