Trombit FM äänessä maanantaista alkaen

kirjoittanut

kategoriassa

Helsingissä taajuudella 103,1 MHz lähettävä Trombit FM aloittaa lähetykset maanantaina 16. maaliskuuta. Asema kuuluu pääkaupunkiseudulla sekä internetissä 8. huhtikuuta asti. Trombit FM on osa monimediaa, jota tuottavat HEO Mediapajan opiskelijat päättötyönään. Radion ohella Trombit toimii nettijulkaisuna, jossa on uutisartikkeleja ja kuvia. Trombitin kohderyhmä on pääkaupunkiseudun nuoret aikuiset.

Radion ohjelmistosta vastaavat radio- ja tv-journalismin linjan opiskelijat tekevät lähetystä päivisin. Illat ja viikonloput on pyhitetty urheilujournalismin linjan tuottamille urheiluselostuksille. Trombit selostaa Espoon Bluesin kotipelejä jääkiekon SM-liigassa. Ohjelmistossa on lisäksi jalkapallon Liigacupin otteluja sekä koripalloa. Urheilusta tulee lisäksi runsaasti juttuja verkkosivuille.

Heo Mediapajan muut linjat työstävät verkkolehteä, jonka toimituksesta vastaa lehtijournalismin linja. Multimedialinjan opiskelijat vastaavat verkkoalustan suunnittelusta ja kuvajournalistit kuvituksesta. Trombit tarjoaa uutuutena viime syksynä alkaneen maahanmuuttajien medialinjan tekemiä monikielisiä uutisia. Muun muassa bulgariaksi, venäjäksi ja ranskaksi luettavat uutiset lähetetään Trombit FM:ssä joka arkipäivä kello 12.35. Uutiset on suunnattu pääkaupunkiseudun maahanmuuttajille.

Radion tehoa on korotettu viime vuodesta. Tänä vuonna lähetykset tapahtuvat 100 watilla, mikä ulottaa kuuluvuuden Kirkkonummelle, Nurmijärvelle ja mahdollisesti Porvooseen asti. Myös nettiradion kapasiteettia on lisätty, koska viime keväänä jääkiekon ratkaisupelien aikana kuuntelupaikat loppuivat kesken. Nettiradioon mahtuu tällä kertaa yhtäaikaisesti 500 kuuntelijaa.

Trombitin verkkosivuille toimitettavat jutut pysyvät luettavissa mahdollisuuksien muakan ensi talveen asti.

Mediamonitori