MTV lopettaa Kauppalehden Talousuutiset

kirjoittanut

kategoriassa

MTV3-logoMTV3-kanavalla lähetettävät Kauppalehden Talousuutiset loppuvat ensi elokuussa. MTV Oy on irtisanonut Talousuutisia koskevan yhteistyösopimuksen Kauppalehden kanssa. Syynä ovat MTV:n tarve vähentää kustannuksia ja tehostaa uutistoimintaa. Alma Media -konserniin kuuluvan Kauppalehden tuottamia uutisia on nähty MTV3:lla 1990-luvulta alkaen.

MTV3 vahvistaa uutistoimintaansa rekrytoimalla uusia taloustoimittajia ja muodostamalla uuden talouden ja politiikan erikoistoimituksen. MTV3 paikkaa Kauppalehden Talousuutisten ohjelmapaikan pidentämällä Seitsemän uutisia ja Päivän sää -ohjelmaa.

Tuotantosopimuksen päättyminen johtaa Kauppalehden toimituskuntaa koskevaan yt-menettelyn, jossa käsitellään mahdollisia henkilöstövaikutuksia lehden monimediatoimituksessa.

Mediamonitori – Kauppalehti, YLE