Rex ja Oi fm isoille tehoille

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Rex -logoJoensuun paikallisradiot Iskelmä Rex ja Oi fm ovat nostaneet tehojaan ja siirtäneet lähetysasemansa Joensuun seudulla. Uusi lähetinasema sijaitsee Kontiolahden Pyytivaaralla, joka on Joensuun seudun korkein vaara. Siirron yhteydessä molempien radioiden lähetysteho on nostettu kolmeen kilowattiin.

Pyytivaara nousee 230 metrin korkeuteen ja Pyhäselän pinnasta mitattuna sen huippu on runsaat 150 metriä ylempänä. Tehonnoston ja korkeamman antennipaikan ansiosta radioiden kuuluvuusalue on laajentunut merkittävästi itään päin ja samalla kuuluvuus koko alueella on parantunut merkittävästi. Paikallisradiolähettimien kuuluvuusalueella asuu noin 95 000 asukasta, kun vanhan lähetyspaikan Liperin Pärnävaaran kuuluvuusalueella asukkaita oli noin 75 000.

Rexin uusi lähetysasema on ympärisäteilevä, mutta Oi fm:n tehoa on rajoitettu erityisesti koilliseen. Luvan tehonostoon ja uudelle lähetysasemalle on myöntänyti Viestintävirasto, joka on myös määritellyt tehonrajoitussuunnat kansainvälisten sopimustensa mukaisesti.

Antenni- ja laiteasennuksista ovat vastanneet Telemast Nordic ja Satelliittipaja. Pyytivaaran maston ja laitesuojan omistaa Telekarelia. Pyytivaaralla Iskelmä Rexin antenni on 270 metriä merenpinnasta. Esimerkiksi Joensuun Vestinkalliolla oleva radiomasto jää noin 50 metriä alemmas. Pärnävaara on noin 100 metriä alempana.

Iskelmä Rexillä on alilähettimet Kiteellä, Juuassa ja Outokummussa. Nämä jatkavat entisin tehoin.

Mediamonitori