Paikallisuus ei katoa Salon radiotaajuuksilta

kirjoittanut

kategoriassa

Radio 88,2 -logoVuosikausia tappiollisesti toimineiden Salon paikallisradioiden tuotannon siirtäminen Turkuun ei hävitä paikallisuutta Salon taajuuksilta. Huhtikuun puolivälissä aloittavat Radio Melodia 882 ja Auran Aallot Salo jatkavat edeltäjiensä Radio 88,2:n ja Rogmo FM:n toimintaa. Paikalliset aiheet säilyvät lähetyksissä, vaikka ohjelmavirta tehdään jatkossa Turun Paikallisradio Oy:n toimituksessa. Sekä Salon että Turun paikallisradiot ovat osa TS-Yhtymää.

Uudistuksen seurauksena Salon radiotoimitus lakkautetaan ja sen henkilökunta irtisanotaan. Turussa Auran Aaltojen ja Radio Melodian henkilöstömäärä pysyy ennallaan, eikä uusia toimittajia palkata nykyisessä taloustilanteessa. Salon taajuuksilla kuullaan myös jatkossa tuttuja paikallisia aiheita, vaikka kanavien formaatti muuttuu. Suurin muutos tapahtuu nuorisoradio Rogmo FM:n taajuudella, jossa musiikkilinja uudistuu. Auran Aallot Salo suunnataan alle 30-vuotiaille kuuntelijoille, Turun Paikallisradio Oy:stä vakuutetaan.

– Ilman toimitusten yhdistämistä olisimme joutuneet suuriin henkilöstöleikkauksiin sekä Turussa että Salossa. Viime vuosi oli radioalalla kasvun aikaa, mutta loppuvuonna useilla radioyhtiöillä myynti laski ja sama kehitys jatkui tämän vuoden alussa. Samaan aikaan radiotoiminnan kiinteät kustannukset nousivat noin kymmenen prosenttia, Turun Paikallisradio Oy:n myyntipäällikkö Kari Pohjonen selvittää.

Pääsiäisen jälkeen Auran Aaltojen ja Radio Melodian toimittajat vastaavat myös Salon taajuuksilta kuultavista paikallisosuuksista. Salon radiot olisivat voineet jatkaa entisen nimisinä, mutta musiikkilinjan yhtenäistyminen turkulaiskanavien kanssa johti nimenmuutokseen.

– Rogmon kuuntelijaluvut ovat olleet pieniä. Uskomme Auran Aallot Salon uuden musiikkiformaatin lisäävän taajuuden kuuntelua, Pohjonen arvelee.

Kokonaisuutena neljän radiokanavan tuottaminen saman katon alla Turussa kasvattaa paikallisradioyhtiön kanavien kuuluvuusaluetta merkittävästi. Lähiaikojen tavoitteena on parantaa kuuluvuutta erityisesti Loimaan ja Uudenkaupungin seuduilla. Salon taajuuksien kuuluvuus parani huomattavasti, kun Radio 88,2:n ja Rogmo FM:n lähetystehoja nostettiin.

Mediamonitori