Radio LFF taas Pietarsaaren aalloilla

kirjoittanut

kategoriassa

Hengellinen Radio LFF on palannut ääneen joulutauolta Pietarsaaren seudulla taajuudella 98,0 MHz. Asema lähettää talvikaudella iltahartauksia joka torstai sekä ruotsiksi ja suomeksi. Viikonloppuisin kanava välittää seuratilaisuuksia eri puolilta Keski-Pohjanmaata. Lähetystoiminnasta vastaa Laestadianernas Fridsföreningars Förbundin radiotoimituskunta.

Radio LFF avaa lähettimen torstaisin noin 15 minuuttia ennen iltaohjelman alkua. Kello 18 alkava puolentunnin mittainen hartausohjelma kuullaan ensin ruotsiksi ja heti perään suomeksi. Lähetin suljetaan vasta sunnuntai-iltana seurojen jälkeen. Saarnat ovat kuunneltavissa aseman nettisivuilta jälkikäteen, mutta sivuilla ei ole kuultavissa virsiä tai muita tilaisuuksissa esitettäviä musiikkiesityksiä tekijänoikeudellisista syistä.

Asemalla on tilapäinen toimilupa 200 watin lähetysteholle, jolla radio kantaa noin 40 kilometrin päähän Pietarsaaresta.

– Meillä on toimilupa 90 päivälle kerrallaan. Tämän kevään osalta lähetyksiä tulee toukokuun alkuun asti. Vielä ei ole päätetty, tuleeko lähetyksiä tänä vuonna Himangassa ja Ylivieskassa pidettävistä seuroista, toteaa Radio LFF:n vastaava toimittaja Ingmar Sundelin.

Sundelinin mukaan Pietarsaaren seudulla varsin hyvin tunnettu radio on lähettänyt lestadiolaisten ohjelmia jo toistakymmentä vuotta. Viime vuonna kanava lähetti Pietarsaaren lisäksi Himangassa ja Ylivieskassa, joissa tehoa oli 50 wattia. Alkuvuosina radioasema toimi useilla eri paikkakunnilla muutamia päiviä kerrallaan. Yksi yleisimmin käytetyistä taajuuksista oli 103,4 MHz.

Mediamonitori