Radio tavoittaa viikoittain lähes koko kansan

kirjoittanut

kategoriassa

Finnpanel-logoFinnpanelin vuotta 2008 koskeva Kansallinen Radiotutkimus kertoo, että radio tavoittaa lähes 80 prosenttia suomalaisista päivittäin ja jopa 95 prosenttia viikoittain. Radion kuuntelutavat ovat viime vuosina monipuolistuneet. Joka kymmenes kuuntelee radiota viikoittain tavallisen radion lisäksi netin kautta ja 7 prosenttia käyttää myös matkapuhelimen radiota.

Suomalaisten kanavauskollisuus on säilynyt vahvana. Päivittäin kuunnellaan noin 1,5 kanavaa ja viikoittainkin vain 2,7 kanavaa. YLE Radio Suomi säilytti edelleen paikkansa kuunnelluimpana radiokanavana 38 prosentin kanavaosuudellaan ja 2,1 miljoonan kuuntelijan viikkotavoittavuudellaan. Yli miljoonan viikkokuuntelijan pääsivät myös toiseksi kuunnelluin MTV Median Radio Nova sekä kolmanneksi sijoittunut SBS Radioiden Iskelmä.

Radiota kuunnellaan erityisesti kotona, töissä sekä autossa. Eniten suomalaisia on radioiden ääressä aamuseitsemän ja iltapäivän puoli viiden välillä, jolloin kuuntelijoita on yli miljoona.
– Radion suosio jatkuu vuodesta toiseen. Se on erityisen mielenkiintoista nykyaikana, kun tiedonvälitys ja viihdemaailma saavat koko ajan uusia muotoja, toteaa tutkimuksen tehneen Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Sandell.

Radion kuuntelu Suomessa 2008 -tutkimuksen tarkemmat tulokset ovat luettavissa Finnpanelin verkkosivuilta pdf-muodossa.

Mediamonitori