Rexin ja Oi fm:n tehot kolminkertaistuvat

kirjoittanut

kategoriassa

Iskelmä Rex -logoJoensuulaisten paikallisradioiden Iskelmä Rexin ja Oi fm:n kuuluvuus Joensuun seudulla paranee merkittävästi. Viestintävirasto on myöntänyt radioyhtiö Oy Najaros Ab:lle luvat päälähettimien tehon nostoon ja siirtoon Liperin Pärnävaaralta Kontiolahden Pyytivaaralle. Hanketta valmisteltiin kolme vuotta ja se edellytti suostumusta myös Venäjän taajuusviranomaisilta rajan läheisyyden takia.

Nykyisin Iskelmä Rex (92,8 MHz) ja Oi fm (101,5 MHz) lähettävät ohjelmaa Pärnävaaralta yhden kilowatin teholla. Uusi lupa mahdollistaa lähetystehon kolminkertaistamisen kolmeen kilowattiin. Lisäksi antennikorkeus nousee Pyytivaaralla lähes sata metriä Pärnävaaran mastoa ylemmäksi. Pyytivaaran maston omistaa Telekarelia Oy. Pärnävaaran lähetysantenni on 185 metriä merenpinnasta ja Pyytivaaran antenikorkeus on noin 270 metriä. Antennin korottaminen ei ollut Pärnävaaralla mahdollista, sillä masto on aivan lentokentän tuntumassa.

Kun lähetykset Pyytivaaralta alkavat, vähentyvät paikallisradion kuuluvuusongelmat Joensuun seudulla merkittävästi. Laskelmien mukaan myös Joensuun itäiset osat, Enon sekä vaarakuntien reuna-alueet ja Ilomantsi saadaan kuuluvuusalueeseen. Asukasmäärä tällä lisäalueella on noin 20.000.

Iskelmä Rexillä on alilähettimet Outokummussa, Juuassa ja Kiteellä. Näiden osalta tilanne säilyy entisellään. Päälähettimien tehonnosto ja siirto on paikallisradion suurin yksittäinen tekninen ponnistus kahteen vuosikymmeneen.

Tarkka aikataulu asennustöiden osalta ei ole vielä valmis, mutta lähetystoiminta Pyytivaaralta on tarkoitus aloittaa lähikuukausien aikana.

Mediamonitori