Radio Voima menestyy paikallisuudella

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Voima -logoEsa-konsernin paikallisradio Radio Voima teki vuonna 2008 kaupallisten radioiden Suomen ennätyksen kasvattamalla mainosmyyntiään 23 prosenttia. Asema on lisäksi kaksinkertaistanut liikevaihtonsa puolessatoista vuodessa 1,3 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Matti Even mukaan talouden taantuma ei pelota, koska radion kuuntelu ei romahtanut 90-luvun lamavuosinakaan.

– Jos me jaksamme olla aidosti paikallisia ja lahtelaisia, me menestymme. On puhuteltava tämän alueen ihmisiä ja tuotettava heille tärkeitä keskustelunaiheita. Kiinnostava sisältö vetoaa myös mainostajiin. Musiikilla on turha kilpailla. Se on pitkälti makuasia, Radio Voiman toimitusjohtajana ja päätoimittajana toimiva Matti Eve toteaa keskiviikon Etelä-Suomen Sanomissa.

Radio Voiman toimitilat sijaitsevat Lahden keskustassa konsernin Mediakulmassa, johon asema muutti noin vuosi sitten. Radion studiosta on näkymä Aleksanterinkadulle ja kadulta studioon. Ennen marraskuuta 2007 Radio 99 -nimellä tunnettu paikallisradio kuuluu Lahden, Heinolan ja Sysmän seuduilla sekä Kouvolassa. Radio Voiman pääkohderyhmänä ovat 30-55-vuotiaat päijäthämäläiset. Asemalla on noin 100 000 viikkokuuntelijaa.

Mediamonitori – ESS