Lifestyle-kanava Liv antenniverkkoon helmikuussa

kirjoittanut

kategoriassa

Liv-logoNelonen Median uusi lifestyle-kanava Liv alkaa näkyä antennivälitteisessä digiverkossa maanantaina 16. helmikuuta. Ystävänpäivänä 14.2. kaapeliverkossa aloittava Liv tulee kanavapaikalle 8. Kanava lähettää antenniverkossa arkisin kello 11-15. Kaapelissa ohjelmaa lähetetään päivittäin aamusta puoleenyöhön.

Liv-kanavan aloitus vaikuttaa tv-kanavien kanavapaikkoihin. YLE Teeman ja Urheilukanavan kanavapaikat vaihtuvat 2. helmikuuta kello 10. YLE Teeman uusi kanavapaikka on 7 ja Urheilukanavan 9. Kanavamuutos tehdään antenniverkossa sekä kaapeliverkossa.

Kanavaryhmittely on muutoksen jälkeen selkeämpi, kun muun muassa kotimaista sisältöä tarjoavat kanavat saadaan lähemmäksi kanavalistan alkupäätä. YLE ottaa samalla käyttöön 5.1-monikanavaäänilähetykset YLE Teema- ja YLE TV2 -kanavilla.

Kanavapaikkamuutoksen tekninen työ tehdään 2.2. kello 9.30 ja 10.00 välisenä aikana, jolloin tv-lähetyksissä saattaa esiintyä lyhyitä katkoksia. Kaapeli-tv-verkon mahdollisista lähetyskatkoksista saa tietoa paikallisen kaapeli-tv-yhtiön asiakaspalvelusta.

Kanavapaikkamuutoksen jälkeen tv-katsojan on tehtävä digivastaanottimissa kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät laitteen käyttöoppaasta.

Pulmatilanteissa tv-katsoja voi kysyä neuvoa DigiTV Info -puhelinpalvelusta, jonka tv-toimijat ja Digita ovat järjestäneet antennitalouksille kahdeksi viikoksi eli 2.-15.2.2009. Kaapeli-tv-taloudet saavat neuvoja oman kaapeli-tv-operaattorin asiakaspalvelusta.

Mediamonitori