Järviradio kiinnostunut Spotifyn musiikkiarkistoista

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoLokakuussa avattu Spotify-musiikkipalvelu herättää kiinnostusta Järviradiossa. Miljoonia musiikkikappaleita verkkokuunteluna tarjoava palvelu voisi mullistaa radioiden musiikkiarkistot, arvelee Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää. Järviradiossa on kokeiltu Spotifyn beta-versiota hyvin tuloksin.

Kuluttajakäyttöön tarkoitettu ruotsalainen Spotify mahdollistaa musiikin kuuntelemisen erillisen musiikkisoittimen avulla. Tarjolla on mainosrahoitteinen ilmaispalvelu, jossa musiikin kuuntelu edellyttää rekisteröitymistä. Vaihtoehtoina ovat myös mainoksettomat yhden päivän mittainen ja kuukausimaksullinen palvelu.

Järviradiossa uskotaan palvelun tuovan radioille huomattavan paljon sellaisia kappaleita, joita ei muualta saa sähköisinä tallenteina. Uusi palvelu otetaan Järviradiossa käyttöön heti, kun siihen saadaan hyväksyntä Ruotsista.

– Jos laillisia esteitä ei ilmaannu, niin tämä tulee meillä heti radiokäyttöön, Mäenpää ilmoittaa.

Järviradiossa ei osata sanoa, miten kotimaiset tekijänoikeusjärjestöt suhtautuvat uuteen tilanteeseen, jossa radiot eivät tallenna musiikkia omille palvelimilleen, vaan soittavat sitä netin kautta ulkomailla sijaitsevasta palvelimesta.

– Arvioni mukaan Suomessa ei pitäisi olla esteitä palvelun käyttämiselle, mutta tietysti Spotify voi sen meiltä kieltää, Mäenpää pyörittelee.

Spotifylla on sopimus muun muassa Universalin, Sony BMG:n, EMI:n, Warnerin ja Merlinin kanssa.

Hukala.net