Valtioneuvosto hylkäsi Järviradion hakemuksen

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradio Oy ei saa yhteistä toimilupaa Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueille. Valtioneuvosto hylkäsi radioyhtiön hakemuksen yhdistää kaksi paikallisradiolupaa yhdeksi. Järviradion on lähetettävä omaa ohjelmaa Keski-Suomen taajuuksilla arkisin vähintään kuusi tuntia päivässä. Tähän asti ohjelma on ollut samaa molemmilla lupa-alueilla.

Toimitusjohtaja Markku Mäenpää harmittelee päätöstä, mutta sanoo radion aloittavan paikallislähetykset ensi vuoden alussa. Kaikki lähetykset tehdään näillä näkymin Järviradion päästudiosta Alajärveltä, kunhan ohjelmansiirto saadaan järjestettyä Jyväskylän lupa-alueelle.

– Tästä päätöksestä selvitään kyllä hengissä, vaikka huono hommahan tämä on, Mäenpää kommentoi. Päätös koskee Järviradiolle myönnettyjä taajuuksia Jyväskylässä, Viitasaarella ja Pihtiputaalla.

Järviradio haki muutosta toimilupaan elokuussa. Perusteluiksi yhdelle toimiluvalle radio sanoi Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueiden yhtenäisyyden ja tiiviit keskinäiset suhteet. Järviradio katsoi lisäksi käsittelevänsä lähetyksissään molempien lupa-alueiden ajankohtaisaiheita.

Radioiden sisältöjä valvova Viestintävirasto pyysi Järviradiolta selvitystä paikallisen ohjelmiston toteutumisesta viime keväänä. Selvityspyynnön tekemistä oli vaatinut Keski-Suomessa toimiva radioyhtiö.

Paikallisradioden toimituksellisesta aineistosta puolet on oltava paikallisohjelmaa arkisin kello 6-18. Mainoksia ei lasketa paikalliseksi ohjelmaksi. Nykyiset radioluvat ovat voimassa vuoden 2011 loppuun asti.

Hukala.net – Valtioneuvosto