TV-lähettimille lisätehoja ympäri Suomea

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoViestintävirasto on myöntänyt verkko-operaattori Digitalle luvan tehonnostoihin useilla tv-lähetinasemilla kanavanipuissa A, B ja E. Tehonnostot tehdään pääosin lokakuun loppuun mennessä. Osalla asemista tapahtuu myös lähetystaajuusmuutoksia. Tehojen korottaminen ja taajuuksien vaihtaminen tuli mahdolliseksi, kun naapurimaat antoivat suostumuksensa muutoksiin.

A- ja B-kanavanipuissa lähetysteho nousee seuraavilla Itä- ja Pohjois-Suomessa sijaitsevilla täytelähetinasemilla: Hyrynsalmi / Paljakka, Kemijärvi / Suomutunturi, Kuhmo / Niva, Lieksa / Vieki, Pudasjärvi / Iso-Syöte, Nurmes, Salla / Hirvasvaara, Savukoski / Martti, Savukoski / Tanhua, Siilinjärvi ja Sodankylä / Pittiövaara.

E-nipussa lähetysteho nousee Kolin ja Parikkalan lähetinasemilla. Nuorgamin täytelähetinaseman taajuus kanavanipussa A vaihtuu 28.10.2008. Ohjelmat lähetetään jatkossa kanavalla 29, jonka keskitaajuus on 538 MHz. Rautjärven Simpeleen täytelähettimen taajuus vaihtuu kanavanipussa B. Uusi lähetyskanava on 28 (keskitaajuus 530 MHz) 11.11.2008 alkaen.

Muutospäivinä edellä mainittujen täytelähetinasemien näkyvyysalueella saattaa esiintyä lyhyitä katkoksia kello 9.00-15.00 A- ja B-kanavanippujen lähetyksissä. Nuorgamissa lyhyitä katkoksia voi esiintyä myös kaikissa Ylen radiolähetyksissä.

Nuorgamin ja Simpeleen taajuusvaihdosten takia kotitalouksien tulee tehdä vastaanottimien kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Jotkut vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Hukala.net