The Voice ja TV Viisi pysyvät pimeinä Turun näkyvyysalueella

kirjoittanut

kategoriassa

TV Viisi -logoMusiikkikanava The Voice ja viihteeseen sekä urheiluun keskittyvä TV Viisi pysyvät antennitalouksien ulottumattomissa Turun näkyvyysalueella. Kanavapaikalla 10 lähettävät kanavat eivät ole liikenne- ja viestintäministeriön mukaan saamassa toimilupaa Turkuun nykyisten lupien voimassaoloaikana. Uudet digitelevision toimiluvat myönnetään vuonna 2010. Asiasta uutisoi Turun Sanomat torstaina.

Turku on Suomen ainoita kaupunkeja, jossa kanavanipussa C lähettävät kanavat eivät näy antennivastaanotolla. The Voice / TV Viisi alkoivat näkyä Turun kaapeliverkon alueella tänä syksynä, mutta noin 100 000 antennitaloutta on edelleen vailla kanavia Turun näkyvyysalueella. Nykytilanne johtuu liikenne- ja viestintäministeriön päätöksestä, jossa se osoitti The Voicelle saman kanavapaikan, jolla Turun alueella näkyy Turku TV. Liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Elina Normo kertoo, että kanavapula johtuu toimiluvista, jotka myönnettiin aikoinaan paikallistelevisioille.

– Alunperin kanavanipussa C oleva paikka oli tarkoitettu lähinnä alueellisille lähetyksille. Turku TV:tä lukuunottamatta niistä kuitenkin jokainen on joko hiljalleen luopunut tai ei koskaan ole aloittanutkaan lähetystoimintaa, Normo selvittää. Paikallistelevision digitaalisia lupia myönnettiin 2000-luvun alkupuolella esimerkiksi Kuopion, Lahden ja Tampereen seuduille, mutta Turun Sanomien omistama Turku TV on ainoana jatkanut toimintaansa.

Kun kanavapaikka pysyi Lounais-Suomea lukuun ottamatta pimeänä, se päätettiin ministeriössä antaa Voice TV:n käyttöön. Se tarvitsi toiminnan kehittymisen myötä aiempaa enemmän tilaa. Kanavanipussa C ei ole Turun näkyvyysalueella tilaa uusille kanaville.

Normo ei lupaa The Voicelle ja TV Viidelle toimilupaa Turkuun ennen nykyisten lupien loppumista. Sen sijaan kanavalle voitaisiin raivata tilaa uudesta kanavanippu E:stä, johon on joidenkin tietojen mukaan tulossa haettavaksi myös uusia lupia.

Hukala.net – TS