Järviradiosta paikallisohjelmia Keski-Suomeen

kirjoittanut

kategoriassa

Järviradio-logoJärviradio aikoo täyttää toimilupaehtonsa aloittamalla paikallislähetykset Keski-Suomessa. Viestintävirasto pyysi Järviradiolta selvitystä paikallisen ohjelmiston toteutumisesta yhtiön toimiluvissa. Järviradiolla on kaksi paikallisradiolupaa, joista toinen on Jyväskylän, Pihtiputaan ja Viitasaaren alueille ja toinen Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueille. Tähän asti Järviradio on lähettänyt samaa ohjelmaa kaikilla taajuuksillaan.

Järviradio vastasi Viestintäviraston selvityspyyntöön. Radioyhtiön paikallisradioluvissa edellytetään, että lähetysten tulee olla selvästi tunnistettavissa omiksi, itsenäisiksi ohjelmistoikseen. Tämä edellyttää kahden erillisen ohjelman lähettämistä eri lupa-alueilla arkisin vähintään noin kuusi tuntia päivässä. Järviradio Oy:n toimitusjohtaja Markku Mäenpää kertoo, että yhtiö aikoo noudattaa lupaehtoja, vaikka toistaiseksi ei ole päätetty mahdollisesta lisätyövoiman palkkaamisesta. Myös lähetysten vaatimat tekniset ratkaisut ovat vielä tekemättä.

Radioasemalla on studioita Alajärven lisäksi muun muassa Jyväskylässä. Lähetykset on tähän asti releoitu eri alilähetintaajuuksille pääasiassa Lehtimäellä sijaitsevan päälähettimen kautta. Jatkossa Keski-Suomen paikallisohjelma aiotaan siirtää lähettimille kiinteällä yhteydellä.

Järviradio tarkkailee Iisalmessa olevan Radio Peilin uuden lähettimen aiheuttamia mahdollisia häiriöitä releointiyhteydessä. Radio Peilin taajuus Iisalmella on sama kuin Järviradion päätaajuus eli 107,9 MHz. Mäenpään mukaan erityisesi Järviradion Lestijärven releointiyhteydessä on esiintynyt Peilin lähettimen aiheuttamia häiriöitä.

Markku Mäenpään mukaan Järviradio pyrkii laajentamaan toimintaansa myös pääkaupunkiseudulle sieltä tulleen runsaan palautteen rohkaisemana. Kolmentoista yrityksen, yhteisön ja yksityishenkilön omistama Järviradio Oy tuotti voittoa jo viidennen kerran peräkkäin, joten yhtiö jakaa osinkotuloja omistajilleen. Järviradio pysyy Dun & Bradstreet -luottolaitoksen AAA-luottoluokassa.

Hukala.net