Radio Deille ja Radio Majakalle lisää kuuluvuutta

kirjoittanut

kategoriassa

Osavaltakunnallinen Radio Dei alkaa kuulua kesäkuun alussa Lappeenrannan ja Imatran seuduilla. Joutsenossa sijaitseva lähetin toimii taajuudella 96,0 MHz. Radio Dei sai uusia kuuluvuusalueita kaksi vuotta sitten, jolloin valtioneuvosto myönsi kaupallisille radioille vuoteen 2011 ulottuvat toimiluvat. Alun perin Radio Deille myönnettiin taajuus Luumäelle, mutta Dei haki muutosta toimilupa-alueeseensa.

Turkulainen Radio Majakka sai luvan avata uudet taajuudet Loimaalle ja Uuteenkaupunkiin. Samalla valtioneuvosto hyväksyi Majakan hakemuksen luopua Turun saaristossa sijaitsevasta lähettimestä. Radio Majakan ohjelmapäällikkö Harri Kujala kertoo, että lähetykset Nauvon taajuudella 87,8 MHz pyritään lopettamaan mahdollisimman nopeasti.

Radio Majakka on kuulunut Uudessakaupungissa tilapäisillä toimiluvilla taajuudella 88,5 MHz vuoden alusta alkaen. Toimiluvan mukaan lähetystehoa saa olla kolme kilowattia. Loimaan lähetin otetaan käyttöön, kun Viestintävirasto on löytänyt sopivan taajuuden. Uusilla taajuuksilla Radio Majakka saavuttaa tasavertaisen markkina-alueen muihin turkulaisiin paikallisradioihin verrattuna.

Taajuuksista luopuminen ja muutokset radioiden markkina-alueissa edellyttivät valtioneuvoston hyväksynnän. Valtioneuvosto muutti radiotaajuuksien käyttösuunnitelmaa. Asetus astuu voimaan 2.6.2008.

Hukala.net