Valtioneuvosto ei salli Classic Radion omistajamuutosta

kirjoittanut

kategoriassa

Valtioneuvosto antoi vappuaattona ennakkopäätöksen, jonka mukaan Classic Radio menettää toimilupansa mikäli Metroradio Finland Oy:lle myönnetyn ja Profiso Oy:lle siirretyn toimiluvan määräysvalta muuttuu, kuten yhtiö oli hakemuksessaan esittänyt. Aseman oli määrä vaihtaa omistajaa toukokuun alusta, jos valtioneuvosto hyväksyisi muutoksen. Valtioneuvoston mukaan uudella omistajalla 4Radio Oy:llä ei ole riittäviä varoja kanavan pyörittämiseen.

Aiempi omistaja Metroradio Finland on perustellut kanavasta luopumista sillä, että Classic Radion liiketoiminta on raskaasti tappiollista ja vaarantaa Metroradion muiden kanavien toiminnan. Classic Radion lisäksi Metroradion omistuksessa ovat Radio SuomiPOP, Groove FM ja Metro FM. Metroradio Finland Oy on osa irlantilaista Communicorp Group Ltd -viestintäkonsernia. 4Radio Oy on puolestaan kolmen yksityishenkilön omistama yritys, joka on pyörittänyt lyhytaikaisia radiokanavia, mm. Club FM:ää, Helsingin seudulla sekä Turussa.

Classic Radio on aikuisille suunnattu klassisen musiikin ja kulttuurin erikoiskanava, joka lähettää juonnettua klassista musiikkia 24 tuntia vuorokaudessa. Kanavan ohjelmatarjonta koostuu musiikkilähetyksen lisäksi uutisista ja erikoisohjelmista, joita tekevät alan tunnustetut ammattilaiset. Asema aloitti vuonna 1992 Suomen ensimmäisenä erikoisradiona. Vuonna 1994 radio otti käyttöönsä Classic FM -nimen, mutta Classic Radio -nimi otettiin takaisin käyttöön huhtikuussa 2004.

Hukala.net – YLE Uutiset