Raisio-kanava jatkuu digitaalisena

kirjoittanut

kategoriassa

Raision kaupungin omistama Raisio-kanava aloittaa digitaaliset lähetykset 21. huhtikuuta. Suomen ainoa kunnallinen televisiokanava lopetti analogiset lähetykset maaliskuun alussa, kun Suomessa siirryttiin digitaalisiin lähetykseen kaapeliverkoissa. Raisio-kanava näkyy reilussa 15 000 taloudessa Raisiossa ja sen lähikunnissa. Kanava aloitti toimintansa vuonna 1988. Kanava näkyy kaapeliverkossa kanavapaikalla 191.

Raisio-kanava lähettää toistaiseksi vain kaupunginvaltuuston kokoukset. Ensimmäinen televisioitava kokous nähdään 21.4. Kanavalle ei ole suunnitteilla muita ohjelmia. Raision kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Mari Koivunen kertoo, että kaupungin tiedotuksia sisältävä ruutukehä on tarkoitus saada takaisin kanavalle. Ruutukehän palautus vaatii uuden ohjelmiston hankkimisen. Valtuustokokousten televisioinnista vastaa Raision Videopaja ry.

Koivusen mukaan ruutukehältä etsitään erityisesti tapahtuma- ja palvelutietoja, kuten terveydenhuollon aukioloaikoja. Myös valtuuston kokouksia seurataan tv-ruutujen äärellä.

– Ruutukehä on tärkeä osa kaupungin tiedottamista, koska kaikilla ei ole käytössään internetiä, Koivunen painottaa. Viime vuonna tehtyyn kyselyyn vastanneista, kaapelitalouksissa asuvista raisiolaisista 71 prosenttia sanoi ainakin joskus katsoneensa Raisio-kanavaa.

Koivunen pohtii, miten meneillään oleva kunnallisvaalivuosi tai mahdolliset kuntaliitokset naapurikuntien kanssa voisivat näkyä kanavan ohjelmistossa.

– Todennäköisesti lähetämme vaalipaneelin suorana lähetyksenä. Kuntaliitosaihe on kiinnostava, koska television avulla voisimme luoda hyvän tiedonvälityskanavan myös naapurikunnissa asuville, Koivunen sanoo.

Raision valtuusto pui Raisio-kanavan jatkumista viime syksynä. Lopulta valtuusto päätti hankkia kanavalle laitteiston, jolla ohjelmaa voidaan lähettää digitaalisesti. Hintaa laitteistolle kertyi 30 000 euroa.

Hukala.net